lejla dobitnica 1 1

Povodom Svjetskog dana učitelja koji je obilježen u četvrtak, 5. listopada, Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je 505 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika u Hrvatskoj, među kojima su petu godinu za redom i dvije pakračke učiteljice Dubravka Namjesnik i Lejla Skalnik.

Bodovi su se mogli prikupiti za različite kategorije prema sastavnicama natječaja, a naše učiteljice nagrađene su među ostalim za mentorstvo učenicima na državnim natjecanjima, za održana predavanja na konferencijama koje se kreću od županijske do državne i međunarodne razine, koje su većim dijelom održavane online. Također su pisale i stručne članke koji su javno objavljeni te sudjelovale u međunarodnim Erasmus i eTwinning projektima.

„Izuzetna nam je čast i ponos što smo nagrađene već petu godinu zaredom. Dolazimo iz relativno malog grada, što nagradi daje još veću važnost, jer je ipak riječ o našem domu. Iza nagrade se nalazi puno dodatnog rada koji nije vidljiv onako na prvu, već se nalazi u našim domovima nakon redovnih priprema za nastavu, u naše slobodno vrijeme. Kada govorimo o ovom zanimanju, jednostavno želimo sve što naučimo primijeniti s našim učenicima i kolegama“, rekla je učiteljica Lejla, u svoje ime i u ime kolegice Dubravke koja se nije željela eksponirati, te istaknula da su dodatne edukacije i sudjelovanja na konferencijama faktor koji iziskuje puno vremena, ali s druge strane i pokazuju rezultate tako da često zaborave onaj početni uloženi trud i jednostavno – gledaju unaprijed!

Nagrada najboljim odgojno-obrazovnim djelatnicima dodjeljuje se od 2019. godine na Svjetski dan učitelja, čime se sustavno nagrađuju istaknuti pojedinci koji kontinuirano unaprjeđuju odgojno-obrazovni sustav Republike Hrvatske. Za ovu dodjelu vrednovala su se postignuća ostvarena u razdoblju od 16. lipnja 2022. do 15. lipnja ove godine, a osim zahvalnica, dobitnici su nagrađeni novčanim iznosom od 1327 eura bruto.