Priručnik "Domovinski rat" za učitelje i profesore povijesti u osnovnim školama i  srednjim školama autora Nikice Barića, Darka Dovranića, Tamare Janković, Ante Nazora, Domagoja Novosela i Emila Petrocija, bit će predstavljen u petak 29. travnja s početkom u 18 sati u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ u Pakracu u dvorani „Ivan Nemet“, a ovu promociju organizirali su KPD „Sloga“ u suradnji s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Podružnica Požeško - slavonske županije, Ogranak Pakrac - Lipik i Udrugom hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika u sklopu ovogodišnjeg obilježavanja VRA „Bljesak“.

O ovom prvom i jedinstvenom hrvatskom priručniku o Domovinskom ratu koji je, osim prosvjetnih djelatnika,  namijenjen i svim čitateljima željnima objektivne informacije o tome dijelu hrvatske povijesti, govorit će urednik i profesor Deniver Vukelić, a u ime šesteročlanog autorskog tima dr. sc. Ante Nazor i Darko Dovranić.

Tema Domovinskog rata još uvijek zadire u vrlo osjetljivo područje hrvatske svakodnevice, osobito naše, a ovim priručnikom želja je predstaviti učiteljima i nastavnicima, široj javnosti, znanstveno utemeljenu literaturu, koja je ujedno sadržajno inspirativna i prilagođena najsuvremenijim trendovima metodike nastave.

Knjigu je objavio zagrebački nakladnik "Školska knjiga".