Grad Pakrac dobio je priznanje za izniman doprinos razvoju dislociranog stručnog studija fizioterapije koje je dekan Zdravstvenog veleučilišta Zagreb Aleksandar Racz uručio gradonačelnici Anamariji Blažević na jučerašnjoj svečanoj sjednici stručnog vijeća povodom obilježavanja 50 godina osnutka i kontinuiranog rada ovog veleučilišta održanoj u Muzeju Mimara u Zagrebu.

Uz druge nagrađene akademike, zaposlenike i osnivače ove značajne obrazovne ustanove koji su profesionalnom i osobnom angažmanu doprinijeli njenom razvoju, kao i oko 200-ak visokih gostiju i uzvanika, ovoj svečanosti prisustvovali su i profesor Nikola Šimić, jedan od idejnih začetnika povratka visokog školstva u Pakrac, Davor Huška, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova EU te Marijan Širac, voditelj Odsjeka za opće poslove i društvene djelatnosti Grada Pakraca.

????????????????????????????????????

Prilikom dodjele priznanja pakračkoj gradonačelnici na svečanosti je istaknut osobit doprinos i zahvala za osnivanje aktualnog dislociranog stručnog studija fizioterapije koji je započeo s nastavom 27. rujna 2012. godine, a na kojem je 2. listopada 2015. diplomiralo prvo troje studenata iz prve generacije upisane 2012. godine, na prvoj visokoškolskoj ustanovi u Pakracu otvorenoj nakon zatvaranja bivše Pedagoške akademije prije gotovo pedeset godina.

Gradonačelnica Blažević je u svom obraćanju naglasila kako je priznanje prije svega namijenjeno stručnoj službi u Pakracu koja je radila na osnivanju studija u našem gradu kao i djelatnicima zagrebačkog veleučilišta koji su svojim radom doprinijeli da studij u Pakracu živi dodavši kako je sigurna da će se odlična suradnja Grada i Zdravstvenog veleučilišta nastaviti te da u daljnjem radu pakračkog dislociranog studija predstoje još bolji rezultati.