„Pakračko ljeto“, tradicionalna manifestacija kojom su obuhvaćeni raznovrsni sadržaji od kulturnih, sportskih i zabavnih aktivnosti, a koju organiziraju Grad Pakrac, Turistička zajednica Grada Pakraca i Sportska zajednica Grada Pakraca, započet će već u svibnju te će nuditi nešto drugačiji sadržaj nego prethodnih godina.

Cjelokupni sadržaj „Pakračkog ljeta“ bit će podijeljen na kulturni i sportski dio, pazeći pri tom da se termini ne preklapaju, a da građani opet imaju mogućnosti na vrijeme posjetiti sva željena događanja.

„Do sada su se građani teže snalazili i nisu mogli pratiti događanja na plakatu jer nisu bili sadržajno odvojeni zato se ove godine u organizaciju uključila i Sportska zajednica koja će koordinirati sportskim dijelom manifestacije. Što se tiče kulturnih manifestacija ove godine oživjet ćemo dvorište kurije Janković koje će biti najčešće mjesto održavanja kulturnih aktivnosti. Želja nam je da svatko prema vlastitom interesu pronađe događanja koja mu se čine zanimljiva, a na kraju cilj nam je da ona budu i posjećena“, rekla na je Gabriela Sabo Seleši, voditeljica Turističke zajednice Grada Pakraca.

Pakračko ljeto započet će već 12. svibnja kino projekcijom dokumentarnog filma o Janici i Ivici Kostelić , organizatori najavljuju kazališnu predstavu i stand up komediju, a svibanj će biti rezerviran i za tradicionalnu smotru folklora. Naša najveća multimedijalna izložba Multipak započinje 30. svibnja i traje do 4. lipnja sa mnogobrojnim sadržajima, a od 6. do 10. lipnja u dvorištu kurije Janković održavat će se večeri glazbe, poezije i filmske projekcije na otvorenom.

U lipnju će započeti i sportska događanja, pa tako će građani moći sudjelovati na 22. turniru u malom nogometu, turniru u odbojci na pijesku, futsalu te tradicionalnom biciklijadom čiji je termin pomaknut za lipanj, a jedan od većih sportskih evenata bit će Enduro biciklistička utrka. Najavljeni su  i Dani hrvatskih planinara od 24. do 26. lipnja gdje se očekuje oko tisuću planinara iz cijele Hrvatske.

Kako je dodala Sabo Seleši, ovo su samo neke od planiranih aktivnosti, plakati „Pakračkog ljeta“ idu na tiskanje, pa će uskoro građani o svim točnim termina održavanja moći, osim na web stranicama gradskih institucija i plakatima u gradu, vidjeti  i na našem portalu.