Večerašnja predstava "Teenday" koju je premijerno izvela dječja glumačka sekcija KPD „Sloga“ na pozornici Hrvatskog doma dr. Franjo Tuđman ispunila je kino salu roditeljima, bakama i djedovima, učiteljima i svim ljubiteljima daski koje život znače koji su došli podržati još jedan scenski prikaz malih pakračkih glumaca.

DSC_3981

"Cilj naše glumačke skupine nije proizvoditi predstave, mi odrađujemo teme koje se  nama čine simpatičnima i prihvatljivima, a vi ćete uživati rezultat. Na večerašnjoj pozornici proći će tabani glumaca koji su do prije nekoliko godina glumili kozliće, tabani na kojima stoje misli i srca naše djece koja prolaze vrlo važno i teško razdoblje svog života. Obradili smo njihovu temu prolazeći  kroz različite vrste glazbe i bježali smo od komedije", rekla je večeras Dubravka Špančić, autorica teksta i režije.

DSC_3970

U jednosatnoj predstavi "mali" glumci progovorili su o "velikim" temama poput anoreksije, krađe, suicida, nasilja, laži, licemjerja i izdaje, dotaknuli se tema prvih ljubavi, učenja, ocjena i obiteljskih odnosa, a cijelu radnju istovremeno proveli kroz različite stilove dobre glazbe. U predstavi su igrali učenici Emi Ančić, Svea Anušić, Nina Babojelić, Arijana Bosak, Patrik Mercluft, Luna Pejša, Iva Sommer, Greta Špančić, Lora Tomić, Kristina Zednik i Lara Zelenika pokupivši ovacije i gromoglasni pljesak publike, a  osim njih  u realizaciji predstave pomogli su Ivan Ljevaković glazbenim uratkom rap beata, za scene borbe asistirali su Leon Krajačić i Grgur Špančić iz Udruge Crobran, ritmičku obradu rapa pomogao je Branislav Vončina dok je tehnička podrška bio Jozo Jozz Hodak.

DSC_3985

Ovo je vrijednoj ekipi glumačke sekcije četvrta predstava po redu, a treća u vlastitom autorstvu i produkciji. Njihova velika uspješnica bila je predstava „Vuk i sedam kozlića“ potom „Poduka u parku“ koja je izvedena prošle godine povodom obilježavanja Dana grada Pakraca.

DSC_3957