Vijećnik Miroslav Vacek, koji je u Gradsko vijeće Pakrac izabran s Nezavisne liste Damira Špančića, jučer je ponovno postao članom HDZ-a i njihovog kluba vijećnika u GV. Kako je rekao na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji, on je revidirao članstvo u toj stranci.

Nakon što je 2012. godine provedena revizija kompletnog članstva HDZ-a, dio članova koji su u tom trenutku bili nezadovoljni vodstvom stranke nisu potpisali upitnik, a Vacek se na lokalnim izborima 2013. godine pojavio na nezavisnoj listi, ne pripadajući formalno niti jednoj stranci, rekao je Davor Huška, predsjednik GO HDZ-a Pakrac.

„Kao nezavisnom vijećniku, uz Damira Špančića, namjera nam je u Gradskom vijeću biti potpora desnoj opciji. Mogu reći da sam jedan od utemeljitelja pakračkog HDZ-a i jednom razdoblju napravio sam možda krivi korak, a sada mi je drago što sam dobio mogućnost da se ponovno uključim u rad stranke“, rekao je Vacek.

Donedavno nezavisni vijećnik, sada će biti HDZ-ov, tako da će do svibnja iduće godine, kada budu lokalni izbori, pakračko Gradsko vijeće imati devet HDZ-ovih vijećnika, uz pet SDP-ova, jednog nezavisnog i jednog od prošle sjednice  ispred SDSS-a.

Zadovoljstvo što se hrvatski branitelj odlučio na aktivno bavljenje politikom izrazila je i dopredsjednica pakračkog HDZ-a Anamarija Blažević nadajući se uspješnoj dugogodišnjoj suradnji.