Novi predsjednik Gradskog vijeća Pakrac Miroslav Ivančić je u dugo u pakračkoj politici. Prvi put se pojavio na izborima 2001. godine kao nositelj liste HKDU-a čiji je bio osnivač te obnašao dužnost potpredsjednika na državnoj razini. pa čak i kandidat na izborima za Sabor 2004. godine. Pakrački vijećnik je postao na tim izborima 2001. godine, nakon čega je  biran u Vijeću i za  dogradonačelnika Grada Pakraca.  Kao dogradonačelnik i  član poglavarstva bio je zadužen za Domovinski rat i socijalna pitanja. Nakon pola mandata daje ostavku na mjesto u Poglavarstvu, te se vraća u Gradsko vijeće. Na izborima 2005. godine ponovo je izabran u Gradsko vijeće kada biva izabran i za njegovog potpredsjednika.  Na lokalnim izborima 2009. godine, prvima na kojima se birao izravno gradonačelnik, bio je nezavisni kandidat za tu dužnost, ali nije imao šanse kraj HDZ-ovog kandidata Davora Huške. HDZ-u pristupa 2012. godine te 2013. godine  s njegove je liste ponovo izabran u Gradsko vijeće i ponovo  obnaša dužnost potpredsjednika vijeća i predsjednika Kluba vijećnika HDZ-a.

Hrvatski je branitelj, i aktivan u više braniteljskih udruga te u župnom vijeću.

Zaposlenik je MUP-a, oženjen suprugom Ksenijom, službenicom HZZO-a, otac dvojice sinova, studenata Ivana Zvonimira i Borne.

Živi u Pakracu. Rođen je u  Bjelovaru 1965. godine.

Ivančić je šesti   predsjednik Gradskog vijeća u sedam poratnih mandata. Prije njega su redom tu dužnost obnašali Ivica Špančić, Mato Brinjak, Antun Lujanac, Nikola Šimić i u dva prethodna  Zoran Krejči, jedini ne-HDZ-ov.