Pakrački birači na izbore za Europski parlament 26. svibnja će glasovati na 22 biračka mjesta,  odredilo je gradsko izborno povjerenstvo na čijem čelu je uobičajeno Tomislav Petrač, imenovan od strane županijskog izbornog povjerenstva. U odnosu na nekoliko prethodnih izbora (lokalni, parlamentarni) jedina je razlika što je ukinuto biračko mjesto u Kapetanovom Polju i 40-tak tamošnjih birača upućeno je na glasovanje u susjedne Ploštine. Svi ostali glasuju tamo gdje su glasovali i proteklih godina, uz Ploštine na sedam biračkih mjesta u Pakracu te u Badljevini, Omanovcu, Španovici, Novom i Starom Majuru, Batinjanima, Donjoj Obriježi, Velikom Banovcu, Tornju, Kraguju, Šumetlici, Branešcima i Kusonjima.

Na biračkim mjestima radit će birački odbori sastavljeni od desetero članova pri čemu je predsjednik i zamjenik nestranačke osobe imenovane od izbornog povjerenstva, a po četiri člana imenovale su stranke iz saborske većine, odnosno opozicije.

Građani svoje stanje u popisu birača mogu provjeriti, odnosno izmijeniti, još samo danas do ponoći radi čega nadležno tijelo državne uprave je osiguralo dežurstvo u zgradi „općine“.

Listići koje će na biračkim mjestima dočekati glasača su bijele boje, ogromnih dimenzija 64 puta 43 centimetra. Razlog takve „listurine“ kojeg će birači prije ubacivanja u kutije morati višestruko presaviti je u činjenici da su na njima 33 liste (stranačke, koalicijske ili neovisne)  poslagane abecednim redom njihovog naziva i 396 kandidata (12 na svakoj listi) za Europski parlament poslagani redom po izboru predlagatelja liste.

Birač glasuje zaokruživanjem rednog broja ispred naziva kandidacijske liste, a preferira li nekog kandidata na njoj, zaokružuje i redni broj ispred njegova imena i prezimena (preferencijalni glas). Dakle ne može se glasati za jednu listu, a preferencijalni glas dati kandidatu s drugu listu. U tom slučaju preferencijalni glas je nevažeći, a glas za listu se uvažava. Uvažava se i glasački listić na kojem nije konzumirano preferencijalno glasovanje.

Na posljednjim izborima za EU parlament održanim u svibnju 2014. godine na području Grada Pakraca izašlo je 1966 birača (24,05%). Najviše glasova 866 (45,6%) je dobila lista HDZ-a, dok je SDP dobio 562 (29,5%). Najviše preferencijalnih glasova (223) je osvojila Ruža Tomašić, tada na listi HDZ-a, dok je drugi bio SDP-ovac Tonino Picula sa 179 glasa.