Od vijećnika izabranih na izborima 5. svibnja izborom predsjednika i potpredsjednika u gradskoj vijećnici su danas konstituirana vijeća talijanske, češke i srpske nacionalne manjine Grada Pakraca.

Naredne četiri godine 15 vijećnika bez protukandidata su izabrali Damira Bartoluzzija za predsjednika Vijeća talijanske manjine, a za njegovog zamjenika Ivana Demartinija. Istim postupkom Česi su za predsjednika izabrali Alojza Herouta, a za zamjenika Zlatka Bahnika.

Kod srpske manjine vijeće će naredne četiri godine voditi Milan Kozlović i zamjenik Obrad Ivanović, također izabrani bez protukandidata.

I dok su kod Talijana i Čeha sjednice završene izborom čelnih ljudi, Nikola Ivanović dosadašnji predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine, izabranim je čelnicima poželio da nastave aktivnosti koje je provodio posljednje tri godine, a koje su se odnosile ponajviše na rad s djecom i mladima, skrb o starima i nemoćnima, obilježavanje pravoslavnih svetkovina poput Male Gospojne, Duhova, Svetog Save i slično. Također im je poželio nastavak dobre suradnje s Gradom Pakracom, Srpskom pravoslavnom crkvom, raznim udrugama s područja Pakraca čime će zadržati da vijeće ostane mjesto koje će biti pokretač i koordinator svih aktivnosti srpskog naroda u ovom kraju.

Konstituirajućim sjednicama je prisustvovala i pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević te pročelnik gradske uprave Tomislav Petrač koji su čestitajući izabranima poželjeli dobar rad i suradnju s Gradom.