Pakra_Pakrac_31032012_02_roberta_f.jpg

U gostovanju na HTV-u u utorak navečer navodni čelnik opozicije Davor Bernardić  nezrelo i neozbiljno pokušao je po tko zna koji put obmanuti javnost izmišljenim neistinama, bez ikakvih valjanih argumenata. Umjesto rasprave o činjenicama koje su dobro poznate, iznosio je potpune izmišljotine o navodnim  raspravama na sastancima Kluba zastupnika Hrvatske demokratske zajednice u Hrvatskom saboru o ,,profitiranju od koronavirusa”. Zaista besramno obmanjivanje građana na temi koja zahtjeva posebnu ozbiljnost!

 

„Poznato je da se gospodin Bernardić na početku krize zbog epidemije pridružio onima koji su banalizirali ozbiljnost situacije. Vlada RH od prvog dana, zajedno s vodećim epidemiolozima i predstavnicima struke poduzela je odgovarajuće mjere kojima su spašene stotine života naših građana, sačuvan zdravstveni sustav i ublažene ekonomske posljedice. Pravovremena reakcija Hrvatske vlade i odgovorno ponašanje građana rezultirali su pobjedom nad virusom u vrlo ranoj fazi, što nam prizna cijeli svijet, valjda svi osim gospodina Bernardića.

Nakon što je sinoćnje istraživanje Crobarometra pokazalo da gospodin Bernardić  niti među biračima svoje stranke SDP-a  nije među prva tri političara, sigurni smo da je na dobrom putu da, uz ovakve neodgovorne i neozbiljne izjave i izmišljotine, još snažnije uvjeri hrvatske građane koliko je nedorastao statusu  kandidata za premijera“, kaže se u priopćenju Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije koje potpisuje predsjednik prof. dr. sc. Željko Glavić.