banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Tiskovna Ivančić

Bila mi je čast biti dio ekipe koja je u prethodne četiri godine radila na razvoju Grada. U tom razdoblju smo obnovili stambene zgrade, uredili središnji trg i pješačku zonu, pokrenuli novu industrijsku zonu u bivšem dvorištu „Papuka, obnovili bolnicu, ali i donijeli brojne mjere kojima smo nadopunili nastojanja Vlade RH u očuvanju radnih mjesta u vrijeme epidemije… Ovi rezultati nam daju pravo, ali i obvezu da od naših sugrađana tražimo još jedan mandat, istaknuo je sinoć na tiskovnoj konferenciji Miroslav Ivančić, drugopostavljeni kandidat na listi HDZ-a za gradsko vijeće Pakrac.

Osim njega na tiskovnoj su sudjelovali i treće postavljena dr. Kristina Milek i četvrtopostavljeni Mihael Andrijanić.

Pored ovih materijalnih postignuća Ivančić je istaknuo i da su puno napravili u pogledu vrednovanja uloge Pakraca i Pakračana u stvaranju Republike Hrvatske ukazavši na unazad nekoliko godina dva dolaska Predsjednice RH, ali i premijera. „Sve ovo što smo napravili i što namjeravamo napraviti nije moguće bez vertikale gradske, županijske i državne vlasti“, naglasio je Ivančić.

Branitelji vrlo dobro zastupljeni

 Značajan dio svog izlaganja posvetio je braniteljima istaknuvši da u dvije produkcijske kuće pripremaju dokumentarne filmove o Domovinskom ratu na ovom području pri čemu će jedno snimanje u Pakracu započeti idući tjedan. „Gledajući iz kuta hrvatskih branitelja, oni su na listi HDZ-a za gradsko vijeće zastupljeni vrlo dobro, a na županijskoj više nego na i jednoj drugoj, što dokazuje koliko naša stranka poštuje branitelje i ono što su učinili za Republiku Hrvatsku. Imamo dovoljno entuzijazma, iskustva i znanja da kvalitetu življenja u Pakracu podignemo u slijedeće četiri godine na viši nivo“, zaključio je Ivančić.

Dr. Kristina Milek se podsjetila 2000. godine kada je iz Zagreba došla prvi put na posao u pakračku bolnicu, prosinačkog dana koji je vremenski bio sumoran kao i izgled grada njene nove životne sredine. Od tada, Pakrac je značajno izmijenio takvu sliku i danas ju Pakrac fascinira za što je trebalo jako puno vremena i to je sada neusporedivo. Pred desetak godina je došlo najprije do pokretanja gospodarskog razvoja, a posljednjih godina i gradske vizure i komunalne infrastrukture, ocjenjuje dr. Milek.

Lista HDZ

Dva posve različita grada

„Žao mi je što građani još uvijek ne žele priznati koliko je lijepo živjeti u ovakvom gradu. On je idealan za ljude koji imaju ili žele imati djecu da odrastaju u sigurnoj sredini, što ne može pružiti niti jedan veliki europski grad. Imamo poduzetničke zone, imamo poduzetničke inkubatore koji su temelj daljnjeg gospodarskog razvoja. Onaj tko želi to vidjeti, to vidi. Oni pak koji to ne žele, vide samo loše. Nažalost, takvih i među nama ima jako puno i šire melankoliju i gnjev. No ja smatram da ovaj grad ima jako puno potencijala koji su aktivirani ili stvoreni tijekom našeg prošlog mandata. Pakrac 2000. i Pakrac 2021. su dva posve različita grada. Stoga mi je bila čast biti gradska vijećnica u tom mandatu. Politički angažman je jako bitan, ne samo vijećnika nego svih građana koji ga mogu manifestirati izlaskom na birališta. Upravo zbog tih projekata i ideja smatram da zaslužujemo ponovo glas naših birača, bilo da je riječ o listi ili kandidatkinji za gradonačelnicu“, rekla je kandidatkinja HDZ-a na listi za Gradsko vijeće.

Prenijet ćemo glas mladih

Mihael Andrijanić je iskazao zadovoljstvo što se na listi kandidata HDZ-a našlo četvero mladih ljudi, osim njega Tomislav Novinc, Karlo Rek i Dajana Jurinović. „Nadam se da ćemo uspjeti u gradskom vijeću prenijeti glas mladih i uspješno zastupati njihove potrebe i želje. Kao vijećnik zalagat ću se za nastavak, ali i poboljšanje gradskih potpora usmjerenih mladim ljudima kao što je program stipendiranja školovanja i rješavanja stambenog pitanja. Također, bitno mi je da dolazim iz sjeverozapadnog gradskog bazena i kao vijećnik ću imati obvezu zastupati interese stanovništva u tom kraju kojima je trenutno najveći problem nedostatak javnog prijevoza, što ponajviše osjećaju njegovi stariji stanovnici koji u vrijeme kada nema nastave nemaju niti javnog prijevoza“, rekao je najmlađi kandidat na listi kojemu je ovo, kako je rekao, nakon aktivnosti u mladeži HDZ-a gdje je predsjednik, prvi ozbiljniji politički angažman za što ima podršku među pripadnicima svoje generacije s kojima se druži.    

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić