Davor Huška po treći put je predsjednik pakračkog HDZ-a odlučili su sinoć izaslanici na gradskoj izbornoj skupštini pakračkog HDZ-a. Huška je bio jedini kandidat, a za njegov treći mandat glasovalo je na javnom glasovanju  svih 86 izaslanika.

1

Izbornom dijelu skupštine prethodio je izvještajni u kojem se Huška  osvrnuo na rad najsnažnije pakračke političke stranke u posljednje četiri godine, ali djelomično i osam kada je 2008. godine prvi put biran na čelno mjesto pakračkog HDZ-a. Tada je ova stranka imala  450 članova, a danas više od 700. Taj porast je pokazatelj kvalitetnog rada koji je rezultirao pobjedama na šest posljednjih izbora u Pakracu bez   obzira radilo se o lokalnim, parlamentarnim, predsjedničkim ili EU izborima. Za to je djelomično zaslužna i  reorganizacija temeljnih ogranaka koja je provedena u ovom mandatu, no Huška je na takvom rezultatu prvenstveno zahvalio članstvu. Za takav rezultat nakon zadnjih izbora nagrađeni su mjestom pomoćnika ministra.

Huška je istaknuo da promjena na mjestu gradonačelnika, koja je izazvana njegovim imenovanjem na mjesto pomoćnika ministra  je protekla bez stresa  i bilo kakvih poteškoća, a kao lokalnu specifičnost politike Huška je istaknuo suradnju sa SDP-om u formiranju lokalne vlasti  koja u mandatu Milanovićeve Vlade nije naplaćena. Kao osnovni cilj u narednom razdoblju Huška je istaknuo zaustavljanje odlazaka mladih i očuvanje aktivnosti i obima pakračkih ustanova poput bolnice, škola i slično.

Na Huškino izvješće nije bilo rasprave, a jedini gost Franjo Lucić, predsjednik Županijskog odbora,  zahvalio je Huški na uspješnom višegodišnjem  gradonačelnikovanju posvetivši najveći dio govora aktualnim političkim prilikama pa je tako istaknuo da je  i on nezadovoljan Vladom, „ali bolja i ovakva Vlada nego SDP-ova“. Svoje nezadovoljstvo je obrazložio  sporošću u donošenju odluka za što je kriv Most  čije neiskustvo u obnašanju dužnost na državnoj razini proizvodi slučajeve.

Zamoljen od novinara da komentira izbore u temeljnim ograncima održanim 16. travnja Huška je naglasio da se gradski odbor u njih nije miješao, a da je članstvo  od 11 ogranaka u pet  izabralo  nove predsjednike  od kojih su većina  znatno mlađi od onih koji su zamijenjeni što Huška ocjenjuje dobrim. Isto tako dobrim ocjenjuje i činjenicu da je bilo više kandidata nego prije četiri godine što objašnjava činjenicom da je porastao i broj članova.

2

Predsjednik GO HDZ Pakrac je sada jedina funkcija koju Huška obnaša u Pakracu. Zadržao ju je do sljedećih izbora jer ne želi prebrzo napustiti Pakrac, ali i zbog toga što na vrijeme nije pripremio drugog kandidata. Ističe da mu je ovo sigurno zadnji mandat.

Ovi izbori, ocijenio je Huška, su važni i za kandidiranje dogodine na lokalnim izborima jer kandidate će samostalno utvrditi upravo danas izabrani gradski odbor, a od 27 kandidata tajnim glasovanjem je izabrano 14:  Anamarija Blažević, Vlado Kiš, Marijan Širac, Marijo Seleši, Miroslav Delač, Višnja Klobučar, Viktor Vidović, Zvonko Martinović, Miroslav Ivančić, Antun Fričer, Ivan Fričer, Robert Matijašević, Nenad Peić i Igor Cavalli.