Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega obavještava sve zainteresirane nezaposlene osobe kako provodi sljedeće programe:

Osposobljavanje za poslove pčelara/pčelarke, ukupno 10 osoba,

Prekvalifikaciju za zanimanje vozač/vozačica motornog vozila te osposobljavanje kandidata C kategorije, ukupno 5 osoba.

Uvjeti i način prijave navedeni su u javnim pozivima u prilogu ovog članka.

Prijave se mogu predati zaključno s danom 31.1.2019. godine.

Obrazovanja se provode u sklopu projekta LIPA – lokalna inicijativa za poduzetničku aktivaciju što ga kao nositelj provodi HZZ PU Požega. Vrijednost projekta je 1.225.469,67 kuna, a u stopostotnom iznosu je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Požeško-slavonske županije kao nositelj ovog projekta je željelo intervencijama na tržištu rada povećati mogućnosti za zaposlenje dugotrajno nezaposlenih osoba, žena i mladih. Osposobljavanjem novih pčelara, nezaposlene osobe će steći znanja kako iskoristiti prirodni potencijali naše županije dok se obrazovanjem vozača želi odgovoriti na veliku potražnju tržišta rada za ovim zanimanjem.

Osposobljavanje za poslove pčelara/pčelarke obavlja partner projekta, Veleučilište u Požegi. Riječ je o svojevrsnom nastavku uspješno provedenog projekta Pčelarski inkubator iz 2014. godine kada je osposobljeno 20 pčelara. Čak 90 sati nastave će polaznici provesti u praktičnom radu u pčelinjaku. Projektom će se nabaviti dodatne košnice i žive pčelinje zajednice za proširenje pčelarskog inkubatora Veleučilišta kako bi se polaznicima omogućila terenska nastava.

Prekvalifikaciju za zanimanje vozač/vozačica motornog vozila te osposobljavanje kandidata C kategorije provodi ugovorni izvoditelj. Oba programa provode se u Požegi.

Više informacija o obrazovanjima, načinu prijave i projektu LIPA možete dobiti od voditeljice projekta, gospođe Martine Keller na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 034 638 370.

Ovaj članak isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Požega.

fotografije:google.com

PRIJAVNICA PČELARI

Javni poziv - pčelari

PRIJAVNICA - VOZAČI

Javni poziv - vozači