sprave Large

U sklopu svog stadiona NK Hajduk od ovog ljeta ima suvremenu vježbaonu. U prostoriji nekadašnjeg spremišta, između službenog ulaza u stadionski prostor i ulaza u kuglanu nalazi se prostorija veličine oko 70 četvornih metara sa zasebnim sanitarnim čvorom koje je pred dva mjeseca u sklopu provedbe projekta „Revitalizacija Društvenog centra Pakrac“ opremljena suvremenom opremom za vježbanje. Dodatna vrijednost je što je prostor izravno povezan, osim iz vanjskog ulaza, i s Hajdukovim svlačionicama.

Na pod, od ranije prekrivenog keramičkim pločicama, postavljena je adekvatna pločasta gumena podloga debljine 25 milimetara koja ujedno može zamijeniti i strunjače za vježbanje. Po njoj je raspoređeno dvadesetak sprava - diskovi i bučice različite težine, lopte „medicinke“, aerobik klupa, elastične trake i užad, ukupne vrijednosti 32.727 kuna uključujući PDV. U drugoj fazi, u projektu je predviđeno još 40-ak tisuća kuna za dopunu ove opreme i prostora što će biti realizirano do kraja provođenja projekta, polovine iduće godine.

ulaz u vježbaonu

U sklopu priprema za ovojesensku sezonu igrači Hajduka su u značajnoj mjeri koristili njene mogućnosti, a naročito se korisnim pokazala u fazi oporavka ozlijeđenih igrača koji zbog prirode povrede ne mogu trenirati sa zdravim dijelom ekipe.

Kako je rekao Vladimir Gazić, predsjednik Hajduka, osim hajdukovaca, u dogovoru s osobom iz Kluba, vježbaonu će uz naknade troškova (grijanje, rasvjeta, čišćenje) moći koristiti i drugi sportaši i rekreativci.   

Projekt „Revitalizacija Društvenog centra Pakrac“ je nepovratno financiran sredstvima Republike Hrvatske (15 posto) i Europskog socijalnog fonda (85 posto) u iznosu od 1.378.515,42 kuna i provodi se od svibnja 2020. do lipnja 2022. godine. 

natpis

hajduk skupna