Danijela baner

Prošlo je 16 od predviđenih 24 mjeseca za provođenje projekta „Revitalizacija društvenog centra Pakrac“, koji od lanjskog svibnja provodi Nogometni klub Hajduk Pakrac ukupne vrijednosti 1.378.515,42 kuna i u punom iznosu nepovratno su sredstva osigurali Republika Hrvatska (15 posto) i Europski socijalni fond (85 posto). Dakle sada smo na otprilike dvije trećina projekta. Što je sve do sada odrađeno, na što je novac potrošen, kakva je dobiti za grad i što je još u planu, upitali smo Danijelu  Galijaš, voditeljicu projekta, a razgovor s njom ćemo objaviti na našem portalu u dva nastavka – danas i sutra.

Ono što je u potpunosti realizirano je adaptacija prostora na Gradskom stadionu Pakrac koja uključuje unutarnju adaptaciju, rekonstrukciju dijela krovišta, rekonstrukcija grijanja i svlačionica. U prostoru bilo neadekvatno grijanje čime smo sad unaprijedili uvjete. Prostor je lakše ugrijati samim tim ostvaruje se značajna ušteda u energentima. Zamjena dijela krova je bila nužna jer je dosadašnji krov prokišnjavao u prostorije koje se koriste te je bilo opasnosti od vode i na električnim instalacijama. Ovim projektom je taj problem riješen.

Nova vježbaona

U tijeku je završetak opremanja vježbaone, koja je u funkciji bez obzira što sva oprema nije kupljena. U prostoru teretane postavljen je gumeni pod te je kupljen dio opreme stručnih naziva: Power cage, set premium bumpera, Barbell training , lastike za vježbanje, girje, karike sa trakama, pilates lopte, roler za masažu. Potrebno je još investirati u drugi dio sprava čija je nabava u tijeku i nakon toga vježbaona će biti u potpunosti opremljena. Nju koriste članovi NK Hajduka u slobodnoj formi, a za potrebe projekta održavaju  aktivnosti Vježbajmo zajedno i  Sportska rekreacija 8 puta mjesečno.

sprave

Također je kupljena oprema za potrebe održavanje edukacija i drugih aktivnosti: projektor, platno, laptop, televizor, društvene igre.

Što je sada na stadionu drugačije i bolje?

Prostor je u potpunosti prilagođen mladima  za potrebe održavanja  sportsko-rekreativnih aktivnosti  i aktivnosti druženja mladih.  Obnovom i opremanjem prostora mladi su dobili siguran prostor za korištenje uz mogućnost korištenja opreme bilo u svrhu održavanja edukacija, zabave i druženja. Igrači NK Hajduka Pakrac uz sve navedeno imaju pravo korištenja .

Koliko je potrošeno novca od ukupno predviđenih 1.378.515,42 kuna?

Potrošeno je 519.923,16 kuna.

Na što je najviše novaca potrošeno?

Najviše novca potrošeno je na adaptaciju prostora, kako je navedeno na unutarnju adaptaciju, rekonstrukciju krovišta, rekonstrukcija grijanja, svlačionica i opremanje teretane.

lenta hajduk