2

Prošla je godina dana od početka provedbe projekta „Zajedno u drugu mladost“ vrijednog 1,5 milijuna kuna. Od tog iznosa 85 posto osigurava Europski socijalni fond, a 15 posto država. Riječ je o projektu financiranom iz Europskog socijalnog fonda, a provodi ga GDCK Pakrac u partnerstvu s Maticom umirovljenika Pakrac-Lipik.

Po riječima voditeljice projekta Vanje Ražov, do sada je u projekt bilo uključeno oko 150 različitih umirovljenika koji su sudjelovali u preko 300 različitih aktivnosti poput kulinarske i informatičke radionice, izlete, šetnje, vježbe fizioterapeuta, plesnjake, stručna predavanja, HGSS edukaciju, druženja u osnovanom Klubu čitatelja starije dobi, filmske večeri, zbor, igranje društvenih igara, boćanje, šah, pikado… Aktivnosti je zaista mnogo, provode se gotovo svakodnevno i raznolike su te svatko može pronaći nešto za sebe. Cilj cijelog projekta je da se naši umirovljenici aktiviraju, socijaliziraju i potaknu na druženje te da im na taj način treća životna dob bude zanimljivija, sadržajnija i lakša.

Tjedni raspored aktivnosti objavljivati će se kao i do sada na Facebook stranici Matice umirovljenika Pakrac – Lipik i na oglasnim pločama u Pakracu, Lipiku i okolnim naseljima pa voditeljica projekta poziva umirovljenike da ih prate te se uključe prema interesu i mogućnostima, budući da sama provedba projekta traje još godinu dana. Osim toga, u prostoru pakračkog Crvenog križa u Ulici braće Radić 13, kao i u prostoru Matice umirovljenika, Ulica Augusta Cesarca 7, imamo tri koordinatora zaposlena na projektu te će oni sve zainteresirane umirovljenike u izravnim kontaktima informirati o nadolazećim aktivnostima i mogućnostima uključivanja u projekt, kaže Vanja Ražov.

lenta

1
16
6
19
15
14
5