sportska rekreacija objava

U sklopu provedbe projekta  „Revitalizacija Društvenog centra Pakrac“ NK Hajduk Pakrac u novoopremljenoj teretani održava osam puta mjesečno aktivnosti unutar programa   Sportska rekreacija i Vježbajmo zajedno. Aktivnost se održava volonterski, a vode ih  treneri NK Hajduk Pakrac. Polaznici su djeca od školske pa  do tinejdžerske dobi.

Aktivnosti se održavaju u svrhu provođenja rekreativnog vježbanja koje je usmjereno na održavanje i razvijanje psiho-fizičkih sposobnosti i zdravlja, a s ciljem obogaćivanja slobodnog vremena tjelesnim vježbanjem i sportskim aktivnostima. Nedostatak tjelesne aktivnosti tijekom života prosječnog urbanog stanovnika uvjetovan je nizom ograničavajućih faktora kao što su: prostorni uvjeti, nedostatak vremena i sredstava, udaljenost od nekog centra, „neodgovarajuće“ aktivnosti. Trend aktivnog odmora u slobodnom vremenu, koji obuhvaća sport, zabavu i tjelesnu aktivnost, razvija čovjekove motoričke i funkcionalne sposobnosti te, osobito, donosi socijalne i psihičke dobrobiti. Sportska rekreacija posljednjih desetljeća predstavlja svakodnevni prirodni način fizičkog angažmana čiji su cilj i zadaće unaprijediti i očuvati zdravlje čovjeka. Redoviti oblici sportsko-rekreacijskog vježbanja namijenjeni mladima u lokalnoj zajednici.

Vrijednost cjelokupnog projekta iznosi 1.378.515,42 kuna, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 

lenta hajduk

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost NK „Hajduk“ Pakrac.