Diza 1 Medium 

Prošlo je 20 od predviđenih 24 mjeseca za provođenje projekta „Revitalizacija društvenog centra Pakrac“, koji od lanjskog svibnja provodi Nogometni klub Hajduk Pakrac ukupne vrijednosti 1.378.515,42 kuna i u punom iznosu nepovratno su sredstva osigurali Republika Hrvatska (15 posto) i Europski socijalni fond (85 posto). Filip Dietzman, inače i mladi nogometaš Hajduka, jedan je od tri zaposlenika na projektu. Filip, ili popularni Dica, radi na pola radnog vremena na radnom mjestu koordinatora.  

Kakvu su školu završio?

Svoj srednjoškolski put sam započeo u Osijeku gdje sam u elektrotehničkoj i prometnoj školi upisao smjer tehničar cestovnog prometa. Nakon pola godine sam se zbog drugih obaveza morao preseliti u Zagreb te sam na kraju tamo završio školu.

Je li ti to prvo radno mjesto ili si već negdje radio?

Ne, ovo mi nije prvo radno mjesto. Nakon završetka srednje škole zaposlio sam se u Stragatransu gdje sam radio pola godine. Nakon toga sam se zaposlio kao konobar u Ugostiteljskom obrtu “Grill” gdje sam stekao nova iskustvo te sam uz posao koordinatora i tamo trenutno zaposlen na pola radnog vremena.

Što točno radiš?

Kolega Franko i ja radimo na pola radnog vremena kao koordinatori na projektu “Revitalizacija društvenog centra Pakrac”. Sudjelujemo u organizaciji različitih radionica u sklopu projekta te niza ostalih aktivnosti namijenjenih lokalnoj zajednici. Ulazimo u zadnji kvartal provedbe projekta i s voditeljicom Danijelom uspješno privodimo projekt kraju.

Diza 2 Medium

Jesi li u svakodnevnom obavljanju toga posla stekao nova saznanja ili usvojio nove vještine?

Kroz dosadašnji dio projekta odradili smo puno raznih i zanimljivih radionica kroz koje sam stekao razna iskustva i usvojio nove vještine. Meni osobno su najzanimljivije bile radionice zdrave prehrane gdje sam sudjelovao kao sportaš i danas primjenjujem jako puno stvari koje sam naučio.

Sigurnost na internetu 18 .8 page 001

Koga najviše srećeš na radnom mjestu: mlade ljude, njihove roditelje, neku drugu socijalnu skupinu?

Najprisutniji djeca, mladi i roditelji

Kroz radionice koje se održavaju u Centru susrećem djecu i mlade te njihove roditelje, ali najviše surađujemo s mladima jer su upravo njima namijenjene većina radionica. Radionice za roditelje su ipak malo slabije posjećene, ali i dalje smo zadovoljni odazivom.

Što ih najviše privlači da se uključe u aktivnosti koje u sklopu projekta provodi Hajduk: zabavne igre, predavanja radionice, sportske aktivnosti? 

Mislim da upravo razne radionice privuku zanimanja i mladih i njihovih roditelja. Za mlade su tu razne radionice kroz društvene igre, glazbene i filmske večeri te razne sportske aktivnosti, ali mislim da i samo druženje s prijateljima utječe na veći odaziv. Njihovi roditelji i ostale odrasle osobe su se najviše odazivali na radionicu zdrave prehrane i zdravog života. Solidan je i odaziv na radionice koje održava psihologinja koja je zaposlena u sklopu projekta i koja je puno pomogla s obzirom na epidemiju i epidemiološke mjere koje nas prate zadnje dvije godine.

Kakvi su komentari sudionika u projektu?

Komentari sudionika radionica do sada su pozitivni i uvijek ih je lijepo čuti. Nadamo se da će odaziv na radionice do kraja projekta ostati isti te se možda i povećati.

Imaš li nekih konkretnih planova što nakon završetka projekta u svibnju?

Veseli me što su ljudi pozitivno reagirali na projekt i s veseljem se odazvali radionicama. Mladima je slobodno vrijeme ispunjeno i manje vremena provode za računalom i mobitelima što je jako bitno i dobro. Dosadašnji odrađen posao smatram jako dobro provedenim i očekujem u naredna četiri mjeseca da ćemo nastaviti i privesti projekt uspješno kraju.

lenta lampsi

nk hajduk logo

Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost „NK Hajduka“ Pakrac.