25.2.22 Energetske pločice izrada Medium

U sklopu provedbe projekta „Revitalizacija Društvenog centra Pakrac“ u prostorijama NK „Hajduk“ Pakrac održane  su šesta i  sedma dvodnevna  radionica na temu zdrave prehrane. Radionice su održali Helena Mateš i Marko Ljevar, zaposlenici Opće županijske bolnice Pakrac na odjelu dijetetike i prehrane.

Sudionici radionica naučili su izraditi vlastiti izotonik i energetske pločice, a pri tome i degustirati. Prvi dio radionica odnosio se na teorijski dio, a drugi na praktični dio i izradu izotonika i energetskih pločica. 

25.2.22 En. pl. 2 Medium

Helena je naglasila kako sportaši tijekom i nakon fizičke aktivnosti posežu za izotoničnim napitcima kako bi održali tijelo hidriranim, ali i nadomjestili elektrolite izgubljene aktivnošću te opskrbili organizam ugljikohidratima za nastavak aktivnosti ili oporavak nakon nje. Naime, poremećena ravnoteža između omjera vode i elektrolita u organizmu je izvor stresa za organizam koji može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme.

Jednom kvalitetnom energetskom pločicom može se unijeti dovoljno energije da se izdrži između dva obroka. Na tržištu se danas nalazi mnogo energetskih pločica različite kvalitete i sastava. Mnoge od njih sadrže i velike količine šećera, sladila i aditiva te je zaista izazovno među njima pronaći onu zdraviju varijantu stoga se korisnicima na radionicama htjelo pokazati kako uz malo sastojaka mogu pripremiti zdravu energetsku pločicu.

Vrijednost projekta iznosi 1.378.515,42 kuna, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 

lenta lampsi

nk hajduk logo

Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost „NK Hajduka“ Pakrac.