banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.

20220406 131124

Početkom svibnja 2021.godine započeo je obilazak starijih i nemoćnih osoba u sklopu Projekta „Osmijeh za Osmijeh“, UP.02.1.1.13.0376 koji provodi Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac zajedno s partnerima; Gradom Pakracom, Centrom za socijalnu skrb Pakrac i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područni ured Požega.
Jedna od korisnica je i gospođa Nada Gunjević. Ova sedamdesetosmogodišnja Pakračanka do sada nije koristila ovakav vid pomoći. U projektu je od samog početka te je dva puta tjedno obilazi zaposlenica Jasminka Gombarević.
Nada već tri godine živi sama, Jasminku je poznavala i prije projekta, ali ističe da su se tijekom projekta još bolje upoznale.
Izuzetno je zahvalna i zadovoljna što je dobila priliku sudjelovati u ovako hvale vrijednom projektu. Ističe kako joj Jasminka pomaže u svim kućanskim poslovima te odlazi u trgovinu i ljekarnu što sama ne bi mogla zbog svog zdravstvenog stanja.
Uz sve to pronađu vremena i za druženje i razgovor što je korisnici ponekad važnije od samih kućanskih poslova te se nada da će se ovaj projekt nastaviti.
Vrijednost ovog projekta je 1.857.300 kn te je financiran iz Programa ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA – FAZA II .
Opći cilj projekta je pridonijeti smanjenju nezaposlenosti, rizika od siromaštva i socijalne isključenosti omogućavanjem pristupa tržištu rada i unaprjeđenjem radnog potencijala teže zapošljivih žena te pružanjem adekvatne pomoći i podrške starijim, nemoćnim i osobama u nepovoljnom položaju.

Logo Osmjeh za osmjeh

OP ULJP ESF logo lenta i napis

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost GDCK Pakrac

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.