prevencija raka dojke

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac i Matica umirovljenika Pakrac – Lipik u sklopu provedbe 1,5 milijuna kuna vrijednog EU projekta „Zajedno u drugu mladost“  u prostoru Matice umirovljenika na adresi Augusta Cesarca 7, u četvrtak, 09.06.2022. u 18:30h u svrhu što bolje prevencije, kao i podizanja razine znanja i svjesnosti žena organiziraju  predavanje o važnosti samopregleda dojki, te važnosti ranog otkrivanja raka dojke.

Rak dojke je najčešća vrsta raka kod žena, kako u svijetu tako i u našoj županiji. Najveći broj žena s dijagnosticiranim rakom dojke ima preko 50 godina, ali i mlađe žene mogu oboljeti. Prema procjenama, u Hrvatskoj će svaka deseta žena oboljeti od raka dojke. Velika je mogućnost izliječenja ako se otkrije u ranom stadiju. Tumor veličine do 1 cm izlječiv je u 98% slučajeva. Iz tih razloga od vitalnog je značenja da žene redovito pregledavaju grudi zbog bilo kojih promjena. Iako rijetko i muškarci mogu oboljeti od raka dojke.

O mogućim rješenjima za prevenciju i liječenje kao i o rizičnim čimbenicima, znakovima i simptomima same bolesti biti će riječ na predavanju dr.med.spec. obiteljske medicine Tine Gadžić-Husko.

Molimo zainteresirane da zbog ograničenog broja mjesta obavezno najave svoj dolazak na broj jedne od koordinatorica projekta:

Brigita Ražov: 098/256-717

Ruža Vulinović: 099/575-7147

logo skupni 4 1

lenta 2