ginekološki

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac i Matica umirovljenika Pakrac – Lipik u sklopu provedbe 1,5 milijuna kuna vrijednog EU projekta „Zajedno u drugu mladost“  u prostoru Matice umirovljenika na adresi Augusta Cesarca 7, u četvrtak, 11.08.2022. u 19h organiziraju predavanje za umirovljenike na temu „Važnost ginekoloških pregleda u žena starije životne dobi“. Predavanje će održati Alen Dumančić, dr.med. spec. gin. i opstetricije.

Uvriježeno je mišljenje da starije žene i žene u menopauzi ne moraju više obavljati ginekološke preglede, što je potpuno netočno i štetno - ne samo za zdravlje žene, već i za kvalitetu života starijih žena. U starijoj životnoj dobi često se javljaju tegobe vezane uz menopauzu o kojima se malo priča, kao što su suhoća rodnice, svrbež i pečenje vanjskog spolovila, te problemi s inkontinencijom. Uz izražene navedene tegobe, tu su i klasični problemi u klimakteriju, kao što su valunzi, nesanica, umor, glavobolje, loše raspoloženje (depresija). To su sve razlozi za posjet ginekologu. O tome će biti riječ na predavanju u trajanju 2 školska sata.

Molimo zainteresirane da zbog ograničenog broja mjesta obavezno najave svoj dolazak na broj jedne od koordinatorica projekta:

Brigita Ražov: 098/256-717

Ruža Vulinović: 095/575-7147

logo skupni 4 8

lenta 2 7