20221207 144953 Medium

U sklopu projekta „LAMPSI – Podrška lokalnoj zajednici“ koji provodi Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika održana je aktivnost pod nazivom „S.O.S. – Javi se meni!“, kroz koju je provedena građanska akcija 25. studenog 2022. godine. U akciji su sudjelovali volonteri projekta u suradnji s pogonom Grada Pakraca koji posjeduje potrebnu opremu i strojeve za potrebe provedbe aktivnosti. Grad Pakrac ujedno je i partner projekta.

Sudionici akcije su uspjeli očistiti područje u šumi Kalvarija oko sv. Tri križa koje se nalazi iznad crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije koje je postavio i uredio pakrački župnik Ivan Dvojak još davne 1802. godine. Kroz akciju volonteri su pokupili smeće i uklonili zaraslo granje koje je zaklanjalo predivan pogled na grad. Također je omogućen prohodan prolazak kroz stazu do sv. Tri križa posjetiteljima koji žele obići to područje. 

20221207 144906 Medium

Građanske akcije se provode s ciljem podizanja razine kvalitete života lokalne zajednice i s ciljem doprinosa potrebama u lokalnoj zajednici. Tim volontera koji je formiran u sklopu aktivnosti pod nazivom „Voli volontirati“ spreman je olakšati djelovanje sustava i biti na usluzi redovnim službama koje iste vrše.

lampsi logo komb

lenta lampsi

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika.