IMG 1935

„Sačuvaj ruralnu sredinu!“ naziv je projekta ukupne vrijednosti 21.089 eura čiji je nositelj Udruga za održivi razvoj, šport i rekreaciju „CRO OUTDOOR“ uz partnerstvo Grada Pakraca.

Na početnoj konferenciji održanoj danas u Hotelu Pakrac projekt koji je financiran od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade  i koji će se provoditi sljedećih 12 mjeseci predstavio je njegov voditelj Petar Rudolf Sommer rekavši kako su aktivnosti usmjereni na mlade, dok su sadržaji osmišljeni na način da se već postojeća lokalna turistička ponuda ojača.

Cilj projekta je sačuvati tradiciju ruralnog područja i osnažiti udrugu raznim sadržajima za mlade, podići njihovu kvalitetu života na području grada Pakraca te ih potaknuti na ostanak u ruralnoj sredini s ciljem razvoja poljoprivrede i seoskog turizma.

Kroz godinu dana provođenja projekta bit će održane edukacije „Sve o seoskom turizmu“ i "Opasnosti u prirodi“, ali i radionice izrade interaktivne turističke karte, kako napraviti kamp, upoznavanja tradicijske gastronomije, planinarenja i bicikliranja u svrhu upoznavanja ruralne sredine i prirode. Uz aktivnosti dodijeljenim sredstvima nabavljat će se potrebna oprema za provedbu projekta, istaknuo je Sommer.

IMG 1936