impetu promo glavna

“Sudjelovanjem u ovom projektu udruge sudionici ojačale su svoj kapacitet informacijom i znanjem kojega će primijeniti njen najvažniji kapacitet - ljudi, da bi osigurali financiranje svojih aktivnosti putem projekta koje će provoditi na korist čitavoj zajednici. IMPETU je to zasigurno osigurao i možemo naglasiti da smo kroz ovaj projekt pomogli udrugama na području Pakraca i Lipika da njihove udruge rastu i obogaćuju novim aktivnostima svoja djelovanja”, rekao je danas Grgur Špančić, voditelj projekta IMPETU - Centar za podršku razvoja civilnog društva Pakrac, na završnoj konferenciji održanoj u prostoru Centra za mlade „Libero“.

impetu grgur

Projekt „IMPETU - Centar za podršku razvoja civilnog društva Pakrac“ koji je provodila Udruga roditelja djece i osoba s posebnim potrebama gradova Pakraca i Lipika, s partnerima Društvom multiple skleroze Požeško-slavonske županije i Gradom Pakracom trajao je 12 mjeseci ukupne vrijednosti 355.939,74 kune (47.241,32 eura) pri čemu je 85 posto udjela Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz Državnog proračuna RH.

grgur špančić

Grgur Špančić, voditelj projekta

Kako je istaknuo Špančić, kroz projekt je održano 5 radionica s 4 predavača stručnjaka koji su obradili teme; upravljanje projektima u organizacijama civilnoga društva, provodili su radionice informatičke pismenosti, menadžmenta volontera i upravljanja volonterima u kriznim situacijama, edukacija za društveno poduzetništvo, radionica osnova pristupa i komunikacije s osobama s invaliditetom. Također su provodili psihološka savjetovanja za korisnike iz udruge Latica i udruge Inkluzija Pakrac - Lipik,  izradili online priručnik koji se može pronaći na stranicama Udruge te uredili prostor Centra koji će djelovati i u budućnosti.

rada zerdin

Radmila Relić Zerdin, predsjednica Udruge roditelja djece i osoba s posebnim potrebama gradova Pakraca i Lipika

Radmila Relić Zerdin, predsjednica Udruge roditelja djece i osoba s posebnim potrebama gradova Pakraca i Lipika, rekla je kako je projekt bio sadržajan što je podrazumijevalo i puno posla, dobivena su nova iskustva, znanja i kompetencije na zadovoljstvo svih, posebno korisnika Udruge. Uz čestitke svima na provedbi i suradnji izrazila je žaljenje na kratkoću trajanja projekta te poželjela nastavak sličnih aktivnosti u lokalnoj zajednici.

denis relota

Denis Relota, autor projekta 

O nastanku samog projekta govorio je njegov autor Denis Relota, istaknuvši kako je projekt bio zahtjevan u smislu financijskih podmirivanja troškova, a u sličnim problemima su se našle i druge udruge u Hrvatskoj, na koje nisu mogli utjecati zbog tehničkih i administrativnih poteškoća od strane nacionalne zaklade. No unatoč tome, zahvalio je svima, posebno Udruzi „Latica“ koji su bili hrabri i uporni uspješno završiti započete i osmišljene aktivnosti.

Okupljene u ime gradonačelnice Blažević pozdravila je Ivana Šušnjić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Grada, zahvalivši na zajedništvu svih sudionika u provedbi projekta te istaknula kako će u Gradu Pakracu i dalje imati podršku i partnera za buduće aktivnosti.

ivana šušnjić

Ivana Šušnjić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Grada Pakraca

Kako su govornici istaknuli, Udruga “Latica” kroz ovaj projekt proširila je svoje redovne aktivnosti kao udruga i usmjerila se na edukacije i suradnju u zajednici te kroz projekt zajedno s više od 20 udruga s područja Pakraca dijelom i susjednog Lipika, u ovih godinu dana uistinu jačala kapacitete za provedbu aktivnosti te potvrdili uspješnost provedbe samog projekta.

impetu publika

Vidljivost slojevi