Vončina i Giacobi

Zadovoljstvo projektom „Žena spretna, starost sretna“ iskazuju brojni korisnici programa tijekom kojeg je zaposleno 30 osoba na poslovima pružanja pomoći i podrške osobama starije životne dobi, osobama s invaliditetom te bolesnim i nemoćnim osobama. Cilj projekta je osiguranje bolje kvalitete života, odnosno razvitak različitih oblika socijalnih usluga koje pridonose uključivanju starijih osoba u život zajednice. Projekt je vrijedan 196.494,13 eura i financiran 100% iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda.

Koliko je projekt zaživio među ljudima i kolika je objektivna potreba za sličnim programima potvrdile su nam djelatnice zaposlene na projektu rekavši da su se korisnici navikli na ovaj program te u zaposlenim ženama vide prijatelja, a nerijetko ih smatraju i članom obitelji. Radi užurbanog načina života i svojih obaveza djeca ne stignu dovoljno pomoći tako da su korisnici gotovo ovisni o njihovoj pomoći i željno iščekuju nastavak nove faze IV kako bi bezbrižno provodili svoje staračke dane.

Vlatka Vončina jedna je od zaposlenica na ovom projektu za koju njena korisnica Erika Giacobi ima samo riječi hvale: „Želim zahvaliti gradu Pakracu na projektu, a posebno pohvaljujem Vlatku jer mi je ukazala na mogućnost korištenja usluge koja mi je neophodna nakon dolaska iz bolnice nakon teške operacije“, rekla je Giacobi.

Ljevaković i Furlan

Zadovoljstvo  ističe i zaposlenica Branka Ljevaković koja pomaže korisnicima, Anđelki i Alojzu Furlan, navodeći kako joj je izuzetno drago biti dijelom projekta „Žena spretna, starost sretna“. „Osjećam se ispunjenom i zadovoljnom, jer mogu pomoći ljudima koji imaju potrebu za istom, pružiti im toplu ljudsku riječ, koja je često i najvažnija", zaključuje Ljevaković.

Lenta logotipi

esf lenta

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Grada Pakraca.