glavna zaželi

„Zaželi“ je kvalitetan, hvalevrijedan i humani projekt, značajan ne samo za zaposlenice, nego i za korisnike, rečeno je danas u vijećnici kurije Janković na završnoj konferenciji projekta „Žena spretna, starost sretna“ (UP.02.1.1.16.0411), koji se provodi u sklopu III. faze programa „Zaželi - program zapošljavanja žena“ (UP.02.1.1.16), financiranog bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020 iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.

Korisnik projekta vrijednog 196.494,13 eura bio je Grad Pakrac s partnerima Centrom za socijalnu skrb Pakrac i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Požega.

„Prvim projektom „Zaželi“ željeli smo samo zaposliti što više žena, staviti ih na tržište rada. Međutim, nakon nekog vremena, shvatili smo da je projekt puno više od zapošljavanja žena, jer su one u neposrednom kontaktu sa korisnicima koji žive u udaljenim naseljima na području Grada Pakraca i do kojih rijetko tko dođe“, rekla je Anamarija Blažević, pakračka gradonačelnica, i dodala da su se kroz ovakve projekte svi naučili raditi zajednički i međusobno surađivati.

Ana zaželi

Najnovije informacije iz Ministarstva rada i mirovinskoga sustava govore da će novi Poziv za nastavak projekta iz programa „Zaželi“ biti raspisan već u srpnju, što znači da bi se od jeseni na našem području mogao ponovo provoditi ovakav projekt. Ono što je najvažnije, projekt će biti višegodišnji i trajat će 3 godine, naglasila je gradonačelnica i okupljenim zaposlenicama završenog projekta zahvalila na dosadašnjem radu uz poruku da se odmore preko ljeta i ponovno prijave na iduće natječaje.

završna zaželi

Martina Keller ispred HZZ-a, Područnog ureda Požega, naglasila je da je broj nezaposlenih u stalnom padu, kako na području županije, tako i u Pakracu. „Zanimljivo je da je udio žena među nezaposlenim osobama uglavnom veći od muškaraca pa su tako prošli mjesec na našoj županiji 61 posto nezaposlenih činile žene, dok ih je u Pakracu bilo podjednako kao muškaraca, odnosno 50 posto, čemu je zasigurno doprinijelo i ovo zapošljavanje putem projekata „Zaželi““, rekla je Keller i pozvala zaposlenice koje su radile na projektu da iskoriste sve što im nudi HZZ, kako kroz sezonske poslove tako i kroz dodatne edukacije kojima bi osnažile svoj položaj na tržištu rada.

martina zaželi

Voditeljica projekta „Žena spretna, starost sretna“, Danijela Galijaš, zahvalila je zaposlenicama rekavši da su u svom poslu davale svoj maksimum. „Uvijek ste bile spremne na suradnju kako bi se realizirali ciljevi, čak i izvan onoga što je bilo predviđeno projektom. Ljudski ste to odradile, na što vam od srca zahvaljujem.“

Danijela zaželi

Lenta logotipi

esf lenta

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Grada Pakraca.