banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Andrej Žili, mladi reprezentativni ribolovac iz Lipika, okitio se naslovom svjetskog prvaka u ribolovu udicom na plovak osvojenom na 21. Svjetskom prvenstvu koje je od 1. do 7. kolovoza održano u portugalskom Courshe na rijeci Sorraia. Andrej je zlatnu medalju upecao u konkurenciji četrnestogodišnjaka, a za hrvatsku trobojnicu na najvišem jarbolu bio je dostatan ulov od ukupnih 7332 grama.

Uspjeh je tim vrjedniji ako dodamo da je Andrej ovaj izvanredan rezultat izborio u konkurenciji 45 natjecatelja iz 9 zemalja, dok ostali predstavnici Hrvatske nisu uspjeli ući niti među deset prvoplasiranih.

Andrej se sportskim ribolovom bavi dvije godine, a nakon zapaženog prošlogodišnjeg ligaškog natjecanja u mlađoj kategoriji gdje je pecao za svoj ŠRD Slavonac Lipik, zaslužio je poziv u reprezentaciju i izbor među pet reprezentativaca te put na sedmodnevno prvenstvo svijeta u Portugal.

Kako i dolikuje najboljem na svijetu, Grad Lipik i ŠRD Slavonac u srijedu u 18 sati Andreju priređuju svečani doček na lipičkom glavnom trgu kod tržnice.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić