Uvjerljivom pobjedom Osijeka 2 od 7:1 protiv ekipe Libertasa iz Novske u finalnoj utakmici pred stotinjak gledatelja jučer je na gradskom pakračkom stadionu završen deveti turnir povodom Dana hrvatskih branitelja. Treće mjesto pripalo je domaćinu koji je nakon izvođenja jedanesteraca bio bolji od Moslavine.

Završni dan započeo je revijalnom utakmicom mlađih kategorija U14 između mladih nada pakračkog Hajduka i Sloge iz Nove gradiške, a ovaj put spretniji su bili domaćini i pobijedili 2:1.

Utakmica za treće mjesto, između Hajduka i Moslavine nije donijela dobar nogomet. Nogometaše donekle može opravdati relativno visoka temperatura pa i tvrd i neravan teren, no unatoč tome bilo je previše tehničkih pogrešaka s obje strane. Nešto bolje u takvim uvjetima snašla se ekipa Moslavine koja je i vodila najveći dio utakmice, točnije sve do 90. minute bilo je 1:0. Ključan detalj dodgodio se desetak minuta prije kraja kad je trener Hajduka izvršio posljednju izmjenu na utakmici ubacivši veterana Slavka Vuića u vršak napada. Ovaj mu je pak uzvratio opasnim udarcem s desetak metara koji je otišao tik pored vratnice, ali i majstorskim pogotkom lijevom nogom u posljednjoj minuti susreta. Slijedio je rulet jedanaesteraca koje je pripao Hajduku zahvaljujući izvanrednom vrataru Robertu Zanettiju koji je gostima obranio čak tri udarca s bijele točke.

O finalnoj utakmici ne treba trošiti previše riječi. Inače odlična momčad Libertasa iz Novske koju vodi Đuka Petrinec ovaj put nije uspjela ozbiljnije parirati protivniku s dužom klupom i gotovo dvedesetak igrača podjednako visoke fizičke, ali i igračke kvalitete.

Proglašeni su i najbolji pojedinci turnira, najbolji golman je Roberto Zanetti iz Hajduka, najbolji strijelac je Josip Špoljarić iz Osijeka 2, najbolji mladi igrač je Filip Đilas iz Libertasa, dok je najboljim igračem turnira proglašen Lovre Anić iz pobjedničke ekipe. Kapetanima momčadi i nagrađenim pojedincima priznanja i pehare uručili su Slavko Vuić u ime organizatora turnira, Sadmir Delihodžić ispred Sportske zajednice grada Pakraca i Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca koja je tom prilikom rekla: Čestitke svima, naročito onim najboljima koji su danas odnijeli pobjedu, ali čestitam i organizatoru, mojim Hajdukovcima koji ovim turnirom već niz godina čuvaju sjećanje i odaju počast poginulim, ali i svim ostali braniteljima Pakraca.“

DSC_6075DSC_6080