Utakmicama 1. kola županijskog kupa ovog vikenda započinje nogometna sezona 2016/17. godine.

U subotu četvrtoligaš  Hajduk  na svom igralištu dočekuje  Slogu iz Trenkova, člana 1. županijske lige. Novi županijski prvoligaš Lipik odmjerit će snage protiv Mladosti iz Pavlovaca (2.  ŽNL). Dobrovac će istoga dana u goste kod Požege  (1. ŽNL).

U nedjelju će najinteresantnije biti u  Badljevini gdje novi član 2. županijske lige dočekuje susjede iz Prekopakre. U isto vrijeme u Donjoj Obriježi Croatia će igrati protiv Dinama iz Vidovaca  (1. ŽNL), a u Poljani domaćin dočekuje protivnika iz iste lige (3. ŽNL) Parasana. Nogometaši Jovače će na gostovanje u Gradec protiv tamošnjeg  županijskog prvoligaša Slavena. Poraženi ispadaju iz kupa, a pobjednik idućeg vikenda nastavlja natjecanje. Sve utakmice oba dana počinju u 17,30 sati.

Službena prvenstva započinju za Hajduk (4. HNL – 16 klubova) 27. kolovoza, u ostalim ligama 3. rujna, a ove jeseni u 1. županijskoj ligi (12 klubova) će se natjecati Lipik, u 2. ŽNL (10 klubova) Dobrovac, Croatia iz Donje Obriježi i novajlija Dinamo iz Badljevine, a u 3. ŽNL (9 klubova) Slavonija iz Prekopakre (slobodna u prvom kolu) te Poljana i Jovača koje se međusobno sastaju već u 1. kolu.