Jučer je u organizaciji rukometnog kluba Lipa započeo s radom „PaLi u kamp“ – rukometni kamp za mlađe dobne skupine dječaka koji će trajati od 25. do 28. kolovoza, a okupio je oko pedesetak mladih polaznika škole rukometa. Dječaci su podjeljeni u dvije radne skupine složene po dobnoj granici pa se u jednoj nalaze djeca godišta 02/03, dok drugu čine oni rođeni 04/05. Rukometaši za treninge korise pakračku i lipičku sportsku dvoranu kao i vanjske kapacitete planinrskog doma na Omanovcu u kojem su ova četira dana kampa mladi rukometaši i smješteni.

Treninzi su odvijaju po unaprijed izrađenim programima, a osim što ih priprema već četvrtu godinu aktivno ih nadgleda i koordinira Dragutin Moslavac, trener u omladinskoj školi rukometnog prvoligaša RK Moslavine iza kojeg je više od dvadeset godina radnog iskustva iz raznih kampova sličnih ovom.

V00_0138

„Organizirali smo ovaj regionalni kamp kako bi privukli djecu s ove regije. Nisu svi ekstra talenti i ne mogu svi igrati državna natjecanja, ali držim da sva djeca koja se žele baviti rukometom moraju imati sportske okvire i natjecanja gdje mogu igrati. Kamp je važan i zbog eventualnih talenata pa ako se netko kvalitetom izdvoji u budućnosti će mu biti osigurani uvjeti za kvalitetan rad i napredak. Na ovogodišnjem kampu među pedesetak djece, osim pakračkih dječaka ima i onih iz Siska, Novske, Garešnice, a tu su i gosti iz Kozarske Dubice kojima smo uzvratili gostoprimstvo. Žao nam je što se na kamp nisu odazvali rukometaši iz Nove Gradiške, Požege, valjda postoji tome razlog.“

Moslavac je jedan  od osnivača Regionalne lige u kojoj se jednom mjesečno u različitim gradovima  sastaju selekcije hrvatskih regija.  Selekcije baš poput ove koja se ovih dana stvara na pakračko lipičkim parketima i koja bi svoju prvu utakmicu trebala odigrati već 10. rujna u Križevcima koji su domaćin jednom takvom okupljanju.

Ovogodišnji rukometni kamp završit će u nedjelju prijepodne u pakračkoj dvorani međusobnim utakmicama dvije dobne kategorije.