Na Svjetskom prvenstvu u 3D streličarstvu na kojem je sudjelovalo 360 streličara iz cijelog svijeta, a koji se održavao od 22. do 27. kolovoza  u mađarskom gradu Šopronu, od petero članova pakračkog Streličarskog kluba  „Kuna“, četvero se plasiralo u finale.

Prva tri dana boravka prethodile su kvalifikacije na kojima su Mirela Miletić, Zoran Petrović i Damir Marošević bili 5., Ankica Vinter 6. dok je Dario Marošević zauzeo 19. mjesto. Zbrajanjem rezultata sva tri dana prekvalifikacija 6 najboljih iz svake kategorije i discipline sudjelovalo je u finalu u kojem su Damir Marošević i Mirela Miletić zadržali 5. mjesto dok su Ane Vinter i Zoran Petrović završili na 6. mjestu.

image-0-02-01-184d66e36c3ef678bb60d916c65231a2a9738e7daafc312dfda2fea636ae91dd-V

"U subotu je bilo jako vruće, ali je i jako puhao vjetar koji je ometao sve finaliste. Bilo je to jedno divno druženje, sa puno novih prijateljstava, a i susret sa starim prijateljima koji su prošle godine bili u Pakracu na Europskom prvenstvu koji su stalno spominjali kako nose divna sjećanja iz Pakraca. Prekrasan je osjećaj bio kada su nas ostali streličari, stranci,  koji ne znaju hrvatski, svaki put kad vide nekog od nas u šumi skandirali "Kuna, Kuna" i govorili "Everybody loves Kuna". Iako bez medalja, zadovoljni smo našim nastupima i mislimo da smo dostojno predstavili naš klub i naš grad", rekla nam je Mirela Miletić.

slika2

Istovremeno, proteklog vikenda dvoje "Kuna",  u organizaciji Hrvatskog streličarskog saveza i Streličarskog kluba Siscia sudjelovalo na  Field Prvenstvu Hrvatske u Sisku gdje je veteran Tomislav Nemet  u disciplini dugi luk osvojio prvo mjesto na prvenstvu Hrvatske,  naslov državnog prvaka i prvo mjesto na turniru dok je seniorka Zvjezdana Drašner (goli luk) zauzela također prvo mjesto na prvenstvu Hrvatske te drugo mjesto na turniru.