Ovog vikenda Hajdukove mlađe kategorije ostvarile su tri pobjede i dva poraza natječući se u županijskim i slavonskim ligama. Slično kao i prošlog vikenda, sve kategorije koje se natječaju u županijskim ligama  ostvarile su  uvjerljive pobjede, a poražene su obje kategorije pionira koji se natječaju u 1. Hrvatskoj kvalitetnoj ligi  koji su gostovali u Osijeku.

wp_20160925_10_06_31_smart

Ponovo su najuvjerljiviji bili juniori trenera Siniše Grubišića. Oni su na svom igralištu nedomaćinski ispratili vršnjake NK Zdenke 91 iz Velikih Zdenaca s uobičajenih 10:0 što im je treća pobjeda za redom s tim rezultatom. Sigurno je da su Hajdukovi juniori u najmanju ruku  pod vodstvom trenera Grubišića dobro pripremljeni i uigrani. No, jednako tako je sigurno da je ova liga ispod njihovog nivoa jer protivnik ponovo nije imao dovoljan broj igrača, ovog puta zbog toga što za nekolicinu koja su doputovala nisu imali uredne registracije što se ne događa ove jeseni prvi put, pa je dojam da su mladi Hajdukovci „zalutali“ u ovu ligu.
Ono što je simpatično, mrežu gostiju punili su podjednako svi igrači pa je jedino Leo Svjetličić postigao dva pogotka, a osam igrača se u strijelce upisalo po jednom: Leonardo Luksetić, Antun Lesičak, Dino Ostojić, Ivan Svjetličić, Josip Duspar, Franko Kelemen, Tvrtko Krpan i Nikša Grubišić dok strijelci  jedino nisu bili golman Dorijan Tomašić i igrači Karlo Rosman i Ilija Rusan koji su podijelili minutažu.

wp_20160925_10_00_43_pro

Iz četiri utakmice u 1. Juniorskoj ligi Bjelovarsko bilogorske županije juniori Hajduka su vodeći sa svih 12 bodova i gol razlikom 32:1.

U sličnoj poziciji su i početnici (U8) istog trenera koji se također natječu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Oni su u subotu u sklopu 3. kola gostovali u Grubišnom Polju gdje je „stradao“ NK Bilogorac sa 6:0. Golove su postigli: dva Jakov Švajghart, te po jedan Luka Tepurić, Josip Vondra, Leo Komarić i Sven Andričić. I ova Hajdukova generacija je vodeća u ligi. Iz tri kola imaju maksimalni broj bodova i gol razliku 20:1.

Limači (U10) trenera Darka Kelemena koji se također natječu u županijskoj ligi, ali Požeško-slavonske županije, bili su uvjerljivi u petom kolu pobijedivši na domaćem terenu „Slaviju“ iz Pleternice s 5:1 zgoditcima Mateja Majdandžića, Karla Tomića, Tomislava Malogorskog, Antonia Grgića i Matka Banovića. Nakon 5. kola limači su drugoplasirani s 12 bodova i gol razlikom 18:3.

Druga priča su mlađi i stariji pioniri koji se natječu u 1. Hrvatskoj kvalitetnoj ligi. Oni su gostovali u Osijeku kod privatne nogometne škole Hypo limač gdje su mlađi poraženi s 3:1 (strijelac Bruno Čihak), a stariji s 5:3 (strijelci Marko Milošević 2 i Filip Vuić). Obje ekipe nakon četiri kola imaju po jednu pobjedu i u konkurenciji ponajboljih slavonskih klubova  nalaze se u zadnjoj trećini tablice.

Kategorije koje se natječu u županijskoj ligi „gaze“, a dvije kategorije koje se silom prilika, zbog jako dobrih rezultata u prošle četiri sezone natječu s najkvalitetnijim slavonskim klubovima gube. Razlog je što za kvalitetan razred u Pakracu naprosto fizički nema dovoljan broj djece spremnih na ozbiljan nogometni rad što  pokazuje činjenica da su stariji pioniri (U14) jučer u Osijeku nastupili sa samo 12 igrača, a poželjno je da ih bude bar 16.

I juniori su imali tek jednu rezervu, a i u svim ostalim kategorijama protivnik je imao  na klupi bar dva do tri igrača više od Hajduka. Stoga je žal što u Lipiku nisu prihvatili ljetošnji prijedlog  Hajduka da osnuju zajedničku reprezentativnu školu nogometa sve veća jer praksa sve više  pokazuje da se s najboljima u Slavoniji možemo nositi, isključivo zbog broja djece, samo tako udruženi.

wp_20160925_10_08_29_pro