U ligaška natjecanja ovog vikenda kreću pakrački i lipički drugoligaški i trećeligaški kuglački klubovi, a raspored po ligama je isti kao i lani.

Unatoč lošoj lanjskoj sezoni i posljednjeg mjesta uslijed reorganizacije kuglači „Papuka“ će se i ove godine natjecati u 2. Hrvatskoj kuglačkoj ligi protiv klubova iz Osijeka, Đakova, Sl. Broda, Požege, Donjeg Miholjca, Belišća i Nove Gradiške. Pet najboljih klubova od lani je otišlo u 1. B ligu, tri su nova, a u prvom kolu jednog od novajlija, osječki Zrinski-Pivovara, ugostit će Papuk. Utakmica je na rasporedu u subotu s početkom u 13 sati.

U odnosu na lanjski sastav iz Papuka je u Slogu otišao Davor Špelić, a iz Lipika 1974 je došao njihov ponajbolji igrač Vlado Slijepčević. Cilj je kao i lani, opstati u ligi, s tim da im ove godine u tome neće moći pomoći reorganizacija već će za to morati pobjeđivati češće nego lani kada im je to u 22 utakmice uspjelo samo tri puta.

Treća kuglačka liga, u kojoj se uz naše klubove natječu klubovi s Požeštine, Nove Gradiške i Sl. Broda je smanjena s 12 na 10 klubova, a zadnji koji su ostali su upravo naši Lipik 1974 kao deseti sa 17 bodova koliko je osvojio i Slavonski Banovac. Za opstanak će ovog puta također trebati više uspjeha, bar kao lani prekopakranska Sloga koja je sezonu završila kao 6. s 22 osvojena boda. Igračkih promjena, osim onih spomenutih vezanih uz „Papuk“ nema, nekoliko igrača će se po prvi put okušati u ligaškom kuglanju.

Domaćinske utakmice 3. lige igrat će se u istom naizmjeničnom ritmu kao lani petkom navečer i subotom poslijepodne, a na stazu će prvi u petak 30. rujna  s početkom u 18 sati Slavonski banovac protiv brodske Lokomotive., dok će Sloga i Lipik  u goste.

Prvoligaš Pakrac će u 4. kolu 1B HKL ugostiti „Fortunu“ iz Đakova utakmica se igra u subotu s početkom u 17 sati.