Rukometaši LiPe u nedjelju otvaraju prvenstvo 2. HRL Istok gostovanjem u Valpovu kod RK Valpovke. Bit će to prva utakmica pakračkih rukometaša u drugoligaškom društvu, ali i prva službena provjera nakon gotovo dvomjesečnog pripremnog perioda i nekoliko kontrolnih prijateljskih utakmica.

U novu sezonu LiPa ulazi igrački kompletna, povređenih igrača nema, a postojeći roster je obogaćen s četiri pojačanja pristiglaih iz susjednih klubova pa će od ove sezone pakračko-lipički dres nositi Alen Smiljčić i Vanja Đapar koji su došli iz RK Daruvara te Hrvoje Horvat i Ivan Mimić bivši igrači RK Novske.

„U pripreme smo krenuli s prvim danima kolovoza i trenirali smo žestoko, prvih mjesec dana i bazični dio priprema radili smo pet puta tjedno, a u kasnijem djelu smo trenirali po tri puta. Odigrali smo i četiri prijateljske utakmice protiv kvalitetnih protivnika koje su nam ponudile i neke odgovore. Poglavito one o pojačanjima kojima smo izuzetno zadovoljni i mogu kao trener reći da su to doista igrači koji će biti pojačanja u pravom smislu te riječi, a ne samo igračke prinove“, zadovoljan je Antun Gramberger, od ove sezone trener pakračkog drugoligaša i nasljednik trenerskog dvojca Lucić – Nagy koji je LiPu vodio do kraja protekle sezone.

Obzirom da se radi o novom natjecateljskom rangu, sve ekipe su relativna nepoznanica pa se niti o nekim rezultatskim ambicijama ne može pričati. Priželjkuje se stabilna sezona, a osnovni cilj je zadržati drugoligaški status. Ako se otvori prilika za nešto više, ne sumnjamo da će Pakračani to i iskoristiti. Osim sportske točke gledanja i činjenice da bi ljubitelji rukometa u Pakracu trebali uživati u kvalitetnijim priredbama s boljom ekipama, s financijskog aspekta kako doznajemo od „tehnika“ Dejana Nagya, sezona će koštati koliko i prošla. Prvu domaćinsku utakmicu u drugoligaškom društvu rukometaši LiPe odigrat će 15. listopada u Pakracu protiv druge momčadi našičkog Nexe-a.