Hajduk je u 15. kolu MŽNL Slavonije i Baranje u Pakracu uvjerljivo s 4:1 pobijedio Slogu iz Nove Gradiške, a pogotke su postigli Krenek, Prohaska, Jirasek i Zanetti. Ovim se pobjedom Hajdukov bodovni saldo nakon odigranog jesenskog dijela prvenstva zaustavio na brojci 24, što ga prije preostalih sutrašnjih utakmica svrstava na visoko 5. mjesto prvenstvene tablice.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Današnja utakmica na pakračkog gradskom stadonu odigrana je po teškom terenu, no unatoč tome stotinjak gledatelja vidjelo je odličnu igru, upravo onakvu kakvu su i očekivali od ekipa iz gornjeg dijela tablice. Prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka, iako su gosti priprijetili dva puta iz polukontre, no sigurni vratar Zanetti oba je puta odlično intervenirao. U nastavku su se probudili i strijelci i ponudili 45 minuta s kišom golova. Samo što se krenulo s centra Hajduk je poveo. Mladi i sve bolji Stokić ukrao je loptu na protivničkoj polovini igrališta, uposlio Kaurina koji gura Kreneka u stopostotnu priliku što ovaj ne propušta i dovodi domaćina u vodstvo 1:0. Desetak minuta kasnije B. Prohaska iz opravdano dosuđenog jedanaesterca prednost podiže na 2:0. Kad je izgledalo da Hajduk potpuno kontrolira igru, događa se kiks domaće obrane iz kojeg gosti smanjuju rezultat i u narednim minutama prijete izjednačenjem. No, Hajduk ima Jiraseka. Igrala se 65. minuta kada najbolji Hajdukov napadač prima loptu na 25 metara od gola gostiju, majstorijom se oslobađa dvojice protivničkih igrača i neobranjivo šalje loptu tik uz lijevu vratnicu i rješava pitanje pobjednika. Sve skupa dodatno je začinio A. Zanetti pogotkom za konačnih 4:1 u 70. minuti susreta.

Nakon utakmice trener Trbara bio je zadovoljan. „Nikog neću izdvojiti posebno, svi smo zaslužni za odličan rezultat, na kraju i za odličnu polusezonu. Danas smo bili bolji, zasluženo slavimo. Posebno raduje vrlo dobra predstava mladića Stokića i Lesičaka, koji su u obrambenoj kombinaciji s iskusnim Baškierom i Komljenovićem vrlo dobrom utakmicom opravdali moje povjerenje.“

Ovom utakmicom završen je jesenski dio prvenstva, a Hajduk je u 15 odigranih kola pobijedio sedam puta, tri puta je remizirao, a pet je puta poražen. Strijelci su postigli 26 pogodaka, a obrana je kapitulirala 25 puta. Najefikasniji igrači na klupskoj ljestvici strijelaca su Kaurin s 8 pogodaka, Jirasek je dodao 6, a Krenek je 4 puta tresao protivničke mreže ove jeseni.