Nogometaši Hajduka započeli su 16. siječnja s pripremama za nastavak sezone u MŽNL Slavonije i Baranje koja bi prema najavama trebala startati 4. ožujka, no konačan termin bit će određen na plenumu klubova predviđenom za 6. veljače. Podsjećamo, Hajduk je prvi dio sezone završio u sigurnoj zoni i nakon 15 odigranih kola s osvojena 24 boda zauzeo je vrlo dobro 7. mjesto.

Zimske pripreme pakrački nogometaši odrađuju u sportskoj dvorani. Niske temperature i snijegom prekriven travnjak još uvijek treneru Viktoru Trbari uvjetuju dvoranske treninge gdje se radi isključivo na snazi, no sa skorim najavljenim porastom temperature izlazi se van. Osim gotovo svakodnevnog treninga u planu su i prijateljske test utakmice od kojih bi prva trebala biti odigrana 4. veljače protiv moslavačkog županijskog prvoligaša Šartovca.

Igrački kadar Hajduka za sada nije pretrpan, na njemu je tek petnaestak sigurnih prvotimaca s kojima se planira ući u proljetni dio, no taj broj najvjerojatnije i nije konačan. Razgovara se s nekoliko potencijalnih pojačanja i njihov je dolazak izvjestan, a sa sigurnošću se može potvrditi tek povratak Kristijana Šugića, zahvalnog nogometaša koji kvalitetno može popuniti lijevu stranu terena. Prvi čovjek struke, trener Trbara smatra da je za bezbrižan nastavak sezone neophodan još po jedan kvalitetan igrač u svakoj liniji momčadi, naročito stoga što su klub u zimskom periodu napustili Mario Gelešić koji već trenira s nogometašima Lipika, Marjan Bosnar koji je odustao zbog poslovnih obaveza te dosadašnji kapetan Darko Kovačić koji je prešao u redove županijskog drugoligaša Croatije iz Donje Obriježi. Do kompletiranja redova još ima vremena, a treninge do početka prvenstva upotpunjuju i perspektivni juniori koji su jesenas pokazali da se u kriznim trenucima i na njih može bez problema računati.

„Odrađujemo ono što smo planirali, mada nas je poremetila žestoka zima i niske temperature, pa su uvjeti za rad vani još uvijek neprihvatljivi, no datumi pritišću stoga ćemo bez obzira na snijeg uskoro krenuti na teren. Zbog vremena su nam otkazane neke planirane prijateljske utakmice, pa smo ste strane malo hendikepirani, no narednih dana bi se stanje trebalo normalizirati. Očekujem da do starta prvenstva budemo spremni, uz poneko pojačanje, proljeće bi trebalo biti mirno i bez većih rezultatskih stresova. Kod kuće valja popraviti efikasnost kako nam bodovi ne bi bježali kao jesenas, dok sam igrom vani, gdje smo se doista pokazali kao jedan od najopasnijih gostiju, jako zadovoljan“, rekao nam je trener Viktor Trbara.