Svečanom podjelom priznanja i nagrada najboljim ekipama i pojedincima u nedjelju je u pakračkoj sportskoj dvorani završen dvodnevni Zimski Kuna kup Pakrac 2017. koji je preko vikenda organiziran za kategorije U10 i U8. Naslove su osvojili Bjelovar 2 u kategoriji desetogodišnjaka i Slavonija iz Požege u uzrastu do 8 godina.

Subota je bila rezervirana za uzrast limača dječaka rođenih 2006. godine i mlađih. Turnir je imao dvanaest ekipa koje su kroz grupnu fazu tražile prolaz u završnicu. Četvrtfinalnim pobjedama završnicu su izborile ekipe Bjelovara 2, Garića iz Garešnice te dva Hajduka – onaj iz Hercegovca i onaj domaćina. Prvi polufinalni dvoboj ponudio je sudar dvije momčadi iz Bjelovarsko bilogorske županije, a pobijedio je Bjelovar 2 s 1:0, dok je u drugom polufinalnom srazu od dva Hajduka bolji bio onaj pakrački koji je s 2:0 izborio finale. Unatoč domaćem terenu i premoći na tribinama u finalnom dvoboju nijansu boljom od nogometaša trenera Darka Kelemena pokazala se ekipa Bjelovara 2 koja je slavila s 1:0. Treće mjesto osvojio je Garić pobjedom nad Hajdukom (H).

Osim nagrada najboljim ekipama u Pakracu su dodjeljene i nagrade najboljim pojedincima. Najboljim golmanom proglašen je Slaven Babić iz pakračkog Hajduka, najefikasniji strijelac je bio Dorijan Šinko iz Garića sa 5 pogodaka, dok je najboljim igračem proglašen Fran Škalički iz pobjedničke momčadi. Nagrade najboljim ekipama i pojedincima uručila je gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević.

U nedjelju su igrali oni mlađi, početnici, što podrazumijeva djecu rođenu 2008. godine mlađu.  Sustav natjecanja bio je identičan danu ranije kao i broj prijavljenih ekipa, a završnicu su izborile momčadi požeške Slavonije, Dinama iz Vidovaca koji su u četvrtfinalnom dvoboju iznenađujuće izbacili domaćina Hajduk iz Pakraca, Mladosti iz Pavlovaca te Bjelovara. U polufinalu je Slavonija lagano dobila Dinamo s 4:0 i izborila finale, dok su drugi finalisti tek nakon izvođenja sedmeraca postali Pavlovčani. Finalni dvoboj završio je bez pogodaka pa smo konačnog pobjednika Kuna kupa dobili nakon izvođenja sedmeraca, a više sreće u sportskoj lutriji imali su dječaci iz požeške Slavonije koje je vodio trener Nevio Berdi. U utakmici za treće mjesto bolji od Vidovčana bili su Bjelovarčani koji su slavili s 1:0.

Gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević i u nedjelju je, ispred glavnog pokrovitelja turnira Grada Pakraca, nagradila najbolje ekipe i pojedince. Najbolji golman turnira je Tomislav Vlasnik iz Mladosti Pavlovaca, najefikasniji strijelac je Matej Šipoš iz požeške Slavonije, dok je najboljim igračem turnira proglašen njegov suigrač Marko Krizmanić.

Najboljim i jedinim sucem proglašen je Srećko Knok koji je kroz dva dana „odsvirao“ veliku većinu utakmica, a u one rijetke trenutke izostanaka koje je koristio za vraćanje energije zviždaljku je preuzeo sportski djelatnik iz NK Hajduk Željko Babojelić.

Ovim turnirom završen je i kompletan ovogodišnji ciklus Kuna kup turnira za mlađe kategorije. Podsjećamo, krajem siječnja svoja su natjecanja u sklopu ovog već poznatog višegodišnjeg pakračkog turnira koji se igra pod pokroviteljstvom Grada Pakraca, a u organizaciji NK Hajduk Pakrac i Sportske zajednice Grada Pakraca, odradili mlađi i stariji pioniri.