Hajduk je na startu proljetnog djela prvenstva u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Slavonije i Baranje osrednjem igrom i jednim postignutim golom jučer na svom stadionu osvojio tri boda protiv Vuteks Sloge iz Vukovara. Jedini gol je je postigao Valentino Jirasek u 78. minuti nakon što ga je lijepim dodavanjem preko cijelog terena odlično poslužio stoper Mario Komljenović. Jirasek je izvanredno primio dugačku loptu na rubu šesnaesterca, napravio nekoliko koraka i gurnuo ju ispod nemoćnog gostujućeg vratara.

Hajduk je odlično otvorio utakmicu i napravio pritisak na gostujući gol, a najkonkretniju šansu je imao već u drugoj minuti Giacometti, ali je njegov udarac iz blizine pogodio stativu. Nakon desetak minuta gosti su uspostavili ravnotežu te se do kraja poluvremena igrala „uspavanka“. Opet početkom drugog, igrom dinamičnijeg poluvremena Hajduk je napravio pritisak, pri čemu je najkonkretniju šansu imao ponovo jučer najagilniji Hajdukov igrač Giacometti, ali je već savladanog golmana spasio gostujući branič izbivši loptu s crte. Ipak najveću šansu Hajduk je imao u 65. minuti nakon solo prodora Kreneka kojeg je desetak metara pred golom nepropisno zaustavio protivnički branič. No Boris Prohaska je opravdano dosuđen jedanaesterac opalio vrlo mlako što je dobar gostujući vratar Maslov obranio. Ipak desetak minuta poslije Jirasek je donio Hajduku zaslužena tri boda  s kojim se nakon nepotpunog 16. kola i 27 bodova popeo na četvrto mjesto prestigavši upravo goste iz Vukovara. No dvije minute prije kraja utakmice Jirasek  je ozlijedio gležanj te je upitan njegov nastup u nekoliko narednih kola, a već u nedjelju Hajduk gostuje u Županji protiv drugoplasiranog Graničara.

Fair play potez gostiju

U ligaškom nogometu zagađenom raznim aferama vrijedi izdvojiti situaciju iz polovine prvog poluvremena kada je  Mario Komljenović, s trajno oštećenim koljenom, zapeo za travnjak i obnovio ozljedu radi čega se srušio ostavivši nebranjenu loptu i prostor protivničkom napadaču koji je sam krenuo prema golu. No zaustavio se je ne zahtjev svog kapetana Danijela Spasića i loptu izbacio izvan igrališta kako bi se Komljenoviću ukazala pomoć. Nažalost stanje u hrvatskom ligaškom nogometu su takve da i ovakve relativno normalne stvari vesele i vraćaju nadu ljubiteljima nogometa.

Utakmica je započela mini-svečanošću u kojoj su predsjednik Marijan Prohaska i sportski direktor Slavko Vuić uručili nagradu najboljem prošlogodišnjem igraču Hajduka golmanu Robertu Zanettiju  što mu je bila i „ulaznica“ za kasniji izbor najboljeg sportaša Pakraca u 2016. godini.

U sastavu Hajduku su jučer po prvi put u prvenstvu zaigrala dva igrača koja su zimus došla iz Bosanske Gradiške: Ilija Kovačević i Dean Popović.

SASTAV: R.  Zanetti, Relota (od 70. minute Dietzman), Šugić, Baškiera, B. Prohaska (od 85. Lesiček), Komljenović, Jirasek, Kovačević (od 46. D. Prohaska), Giacometti, Krenek, Popović (od 75. A. Zanetti). Trener Viktor Trbara.