Pred nama je izuzetno bogat nogometni vikend u kojem će se na pakračkim i lipičkim nogometnim igralištima odigrati  čak 10 utakmica u isto toliko različitih liga, te pet starosnih kategorija.

Ovo obilje nogometnih događanja otvorit će Hajdukovi pioniri koji u subotu u 9,45 sati (U12), odnosno 11 sati (U14) će odigrati 13. kolo 1. kvalitetne lige mladeži. U goste im dolazi Graničar iz Županije, također „stanovnik“ donjeg dijela tablice pa je za očekivati da će domaćin osvojiti bodove neophodne za bijeg u sredinu.

Poslijepodne s početkom u 16,30 sati  seniorima Hajduka u 20. kolu Međužupanijske lige Slavonije i Baranje u goste dolazi geografski susjed i susjed na tablici Željezničar iz Sl. Broda.  Osim što su Hajduku bodovi potrebni za opstanak u sredini tablice, sutrašnjem gostu su dužni za jesenski visoki poraz od 4:0, ali je i nasušna potrebe zabiti gol kako bi se razbilo prokletstvo neefikasnost koja Hajduk prati ovog proljeća jer gol nisu zabili u posljednje tri utakmice.

U tako zgusnutom programu nije bilo moguće izbjeći preklapanje termina pa će u isto vrijeme kada i Hajduk Lipik 1925 na svom stadionu dočekati u  13. kola natjecanja 1. ŽNL sastav Kutjeva. U 15 sati predigru će odigrati pioniri ova dva kluba. Također u 16,30 sati u Marinom Selu u  11. kola 3. ŽNL Jovača dočekuje Eminovaca.

Nedjeljni program na pakračkom  stadionu započet će u 10 sati kada će limači (U10) Hajduka dočekati vršnjake iz Kaptola u sklopu natjecanja u  ligi Požeško-slavonske županije.

Poslijepodne juniori Hajduka će prvenstvenu utakmicu odigrati protiv Gordowe  iz Velikog Grđevca. Hajdukovi juniori su nakon 12 kola natjecanja u ligi Bjelovarsko-bilogorske županije uvjerljivo vodeći dok  je nedjeljni protivnik na suprotnoj strani tablice pa je za očekivati veću efikasnost Hajdukovih napadača od prosječne koje do sada iznosi više od pet golova po utakmici.

S početkom u 16,30 sati igraju članovi 2. i 3. županijske nogometne lige. U Donjoj Obriježi Croatia dočekuje Omladinac iz Čaglina (predigra u 15 sati), Na gostovanja će  Dinamo Badljevina u Sulkovce, a Dobrovac u Rajsavac, kao i Prekopakra koja će na put  Ovčare, a Poljana u Parasan.

Kuglači su ligaška natjecanja završili prošlog vikenda, a rukometaši gostuju u Požegi.

RASPORED

Subota: 9,45 sati (U12) Hajduk – Graničar Županja

11,00 sati (U14) Hajduk – Graničar Županja

15,00 sati (U15) Lipik 1925 – Kutjevo

16,30 sati (seniori) Hajduk – Željezničar Slavonski Brod

16,30 sati  (seniori) Lipik 1925 – Kutjevo

16,30 sati (seniori) Jovača – Eminovci

Nedjelja: 10 sati (U10) Hajduk – Kaptol

15 sati (U18) Hajduk -  Gordowa Veliki Grđevac

15 sati (U15) Croatia – Omladinac Čaglin

16,30 sati (seniori) Croatia – Omladinac Čaglin