U pet subotnjih utakmica  u isto toliko kategorija, Hajduk je jučer postigao povijesno loš učinak – izgubili su svih pet, nisu postigli gol, ali su primili 24.

Posljedica je to inače malog igračkog kadra koji je na kraju sezone dodatno prorijeđen povredama i privatnim obvezama pa su neke kategorije zadnju ovosezonsku službenu utakmicu, a neke predzadnju,  odigrali u jedva brojčano popunjenim momčadima.

Najbolniji je poraz seniora koji su izgubili s 1:0 od predzadnjeg i već otpisanog Graničara iz Slavonskog Broda. Trener Viktor Trbara je morao na teren izvesti sastav bez šestorice prvotimaca, a na klupi su mu ostali samo nedovoljno oporavljeni Dino Prohaska i Marko Giacometti  koji su i u takvom stanju morali odigrati 34, odnosno 12 minuta,.

Hajduk je stvorio nekoliko šansi, ali Dietzman i Krenek nisu imali svoj dan. Nešto bolji gosti su svoju jednu šansu iskoristili, jedna lopta im je nakon pogođene stative „ispala“ iz gola tako da zasluženo odnose tri boda koji im ništa ne donose.

Kolo prije posljednje utakmice (subota u Novoj Gradišci kod drugoplasirane Sloge) Hajduk je na 11. mjestu i to ponajviše zahvaljujući bodovnoj zalihi od jesenas kada su završili kao četvrtoplasirani.

Sastav: Zanetti, Relota, Šugić (od 78. Gjacometti), Baškiera, Vuić (od 56. D. Prohaska), Komljenović, Kovačević, Popović, Stokić, Dietzman, Krenek

 Mlađe kategorije

Juniorski sastav izgubio je utakmicu posljednjeg kola u Končanici od Ribara s 1:0, ali  je unatoč tome s pet bodova prednosti osvojio naslov u županijskoj ligi Bjelovarsko-bilogorske županije. Trener Grubišić je morao ostaviti Dietzmana seniorima, Tvrtko Krpan je na pripremama zagrebačkog Dinama, kao i Nikša Grubišić, ali prvoligaša Osijeka i oba će idući tjedan igrati na međunarodnom kadetskom turniru u Bjeljini, ali za različite klubove koji se već duže vrijeme  „vrte“ oko njih.

Pomoći si oslabljenim juniorima nisu mogli niti igrači mlađe kategorije U14 jer su oni dopodne u Požegi protiv Slavonije igrajući sa svega dvije rezerve odradili utakmicu posljednjeg kola 1. kvalitetne lige mladeži zabilježivši poraz od 10:0, kao i dvije godine mlađa selekcija koja je izgubila s 8:0. Obje pionirske selekcije se zbog igračke malobrojnosti ne mogu nositi s protivnicima iz vrha ove kvalitetne lige, dok su ravnopravni donjem dijelu pa su stariji završili sezonu kao predzadnji, a mlađi jedno mjesto ispred.

U „crnoj“ suboti uvjerljiv poraz su doživjeli i vječiti pobjednici – najmlađa natjecateljska selekcija U-8. Oni su uvjerljivo osvojili prvo mjesto u županijskoj ligi Bjelovarsko bilogorske županije – jug i jučer su igrali utakmicu za ukupnog županijskog prvaka protiv Mladosti iz Ždralova, pobjednika  lige sjever. Igrajući na svom igralištu, kako kaže trener Grubišić, neobjašnjivo loše i izgubili s 4:0. U danu kada sve ide po zlu mladi nogometaši Hajduka su promašili i kazneni udarac. Uzvrat je u petak u Ždralovima.

Loš vikend može donekle ublažiti selekcija U-10 koja danas igra posljednje kola u županijskoj ligi Požeško-slavonske županije u Kaptolu.