Pakrački Hajduk je 25. i 26. rujna bio domaćin Nacionalnog razvojnog kampa HNS-a za mlade nogometaše rođene 2005. i 2006. godine koji je kroz ova dva termina organiziran na Gradskom stadionu. Kamp su polazila 24 dječaka i 2 djevojčice iz Pakraca, Lipika i okolice. Sa stručne strane mlade nogometne nade, kroz unaprijed definiran razvojni program HNS-a, proveli su Damir Bognar, županijski instruktor za mladež, ujedno i voditelj kampa, Siniša Grubišić, koordinator pri HNS-u, te Dubravko Ljevaković, Dario Škariot i Stjepan Petrović, treneri mlađih uzrasnih kategorija pakračkog Hajduka. Dječaci i djevojčice trenirali su tehničke elemente igre s naglaskom na pravilno izvođenje te igrali nogomet.

Ovo je prvo okupljanje na županijskoj razini, slijede još dva kampa u listopadu, a nakon toga su na redu selektivni kampovi za 2005. godište u koje se biraju najbolji pojedinci.

Ovakav kamp su kroz višegodišnje treniranje prošli i bivši Hajdukovci Ivan Keć i Marko Milošević, današnji mladi reprezentativci Hrvatske pa je i to dokaz da pojavljivanje i treniranje pod okriljem HNS-a može u budućnosti otvoriti put prema kockastom dresu…