Utakmicom na pakračkoj kuglani između „Slavonskog banovca“ i  PPK Kutjevo  danas u 17 sati će započeti natjecanja u 3. i 4. Hrvatskoj kuglačkoj ligi.

Ove sezone u trećoj ligi igraju „Papuk“ koji je lani ispao iz druge, te Slavonski banovac i Lipik 1925, dok je u četvrtu ligu proljetos ispala Slavonija iz Prekopakre.

Nekih velikih igračkih promjena tijekom ljeta nije bilo. Slavonski banovac je oslabljen utoliko što je lani njihov ponajbolji igrač Tomislav Luksetić otišao u KK Pakrac, ali zato u ovom klubu puno očekuju od novih igrača Igora Šulca i Tomslava Žgele koji su lani bacali malo, ali  vrlo dobro.  Papukovci koji su se pojačali Robertom Rebrovićem koji je došao iz Slavonije  sada priželjkuju uspješniju sezonu nego lani.

„Sloga„ će iskoristiti pravo da u četvrtoj ligi u muškoj konkurenciji mogu nastupati i žene te je prijavio za natjecanje Lidiju Jirasek, a od prinova ima Alena Birešića iz Lipika, Josipa Dumančića koji je lani vrlo malo nastupao za Papuk i novog igrača Borisa Glazera.

„Papuk“ i Slavonski banovac bit će domaćini na kuglani u Pakracu petkom navečer, Sloga subotom poslijepodne, a Lipik nedjeljom prijepodne.

U 1. kolu u nedjelju s početkom u 10 sati već će biti odigran i prvi lokalni derbi u kojem Lipik 1974 igra protiv Papuka, dok će Sloga svoj premijerni nastup u 4. ligi imati  u subotu kada gostuje u Slavonskom brodu protiv Lokomotive 1967.

Prvoligaš Pakrac će u trećem kolu u subotu s početkom u 17 sati ugostiti  Lepoglavu.