U četiri od šest utakmica naši kuglački klubovi su ostvarili pobjede u posljednjem ovogodišnjem kolu natjecanja u sve četiri kuglačke lige, pri čemu su tri pobjede ostvarene na gostovanjima što rezultat čini uspješnijim.

U posljednjem kolu jesenskog dijela natjecanja kuglački KK Pakraca su bili uspješni na gostovanju u Velikoj Gorici protiv Radnika ostvarivši pobjedu s 5:3 (3276:3313). Posebno je bio dobro raspoložen Antonio Juranović srušivši 581 čunj, a pojedinačne bodove su donijeli još Željko Major (557) i Zvonko Gnezda (556). Dva dodatna boda su rezultat ukupno četrdesetak više srušenih čunjeva.

Pakračani će nastavak natjecanja 13. siječnja čekati kao šestoplasirana ekipa  s polovičnim odnosom pobjeda i poraza (5:6). Dobri rezultati u posljednja tri kola su donijeli pomake i u pojedinačnoj konkurenciji pa je u poretku za igrača lige najbolji 17. Antonio Juranović s prosjekom od 559 čunjeva, Gnezda (547) je 28., a Štor (541) 32.

U 3. HKL  Papuk na svojoj kuglani  nije uspio ugroziti vodeće Nove Nade Požega izgubivši sa 6:2.  Odigrali su lošije nego posljednjih kola na što ukazuje i ukupan rezultat od samo 3079 srušenih čunjeva, a da pri tom nitko nije bitnije iskočio. Pojedinačne bodove su ostvarili D. Major (520) i D. Blažević (518). Uspješan vikend nije imao niti Slavonski banovac koji je poražen od Nove Gradiške sa 7:1. U lošoj utakmici rezultatski je značajno  odskočio B. Petrovečki (558) koji je donio i jedini pojedinačni bod. Lipik 1974 je bio uvjerljiv na gostovanju protiv Požege pobijedivši sa 6:2, pri čemu su uz dobre i solidne rezultate pojedinačne bodove donijeli D. Tušim (542), I. Puhmajer (532), I. Zandona (520) i D. Šubert (516).

Na zimsku stanku koja će u ovoj ligi potrajati do 26. siječnja Lipik će kao četvrtoplasirani s 10 bodova, dva više od Papuka koji je odmah do njega, dok je Banovac s 4 boda posljednji i predstoji mu borba za opstanak  što nije nemoguće jer se četiri najbliža kluba  nalaze na udaljenosti od jedne pobjede.

U konkurenciji za igrača lige nakon prvog dijela od naših kuglača najbolje su plasirani Lipičani Domagoj Tušim i Ivica Hormot koje se s prosjekom od 537 čunjeva nalaze  na 7. i 8. mjestu. Božidar Petrovečki s prosjekom od 530 čunjeva se nalazi na 13 mjestu, jednom ispred „papukovca“ Siniše Karačić čiji prosjek je drvo manje.

U 4. HKL Sloga je sve bolja  i ovog vikenda je na svojoj kuglani bila uvjerljiva protiv do tada vodećeg Obrtnika-BAM pobijedivši sa 6:2. Vrlo dobri su bili V. Juranović (554) i I. Katalinić (553) kao i I. Kozić (539), a bod je donio solidni D. Špelić (518). Sloga će na šestotjednu pauza kao trećeplasirana pri čemu joj vodeći dvojac bježi samo jednu pobjedu i izbjegne li se loš start kao na početku natjecanja prvo mjesto nije nedostižno.

Uspješni su bili i mladi kuglači „Slavonskog banovca“  koji su u Međužupanijskoj ligi mladih na gostovanju u Novskoj pobijedili domaćina s 9:7 pri čemu je najbolji pojedinac bio Jan Štampf s 476 srušenih čunjeva. Nakon dva odigrana kola u konkurenciji četiri ekipe mlade Pakračanke i Pakračani su jedina neporažena momčad.