U listopadu prošle godine samozatajno je osnovana nova pakračko-lipička sportska udruga Odbojkaški klub „Volley Lipa“ Lipik-Pakrac, a danas je u pakračkoj sportskoj dvorani svečano predstavljen odbojkaškom manifestacijom na kojoj nastupa oko 200-tinjak djevojčica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Pred postrojenim ekipama svečanost je započeta obraćanjem Sanje Delač i Klaudije  Kovač ravnateljice pakračke i lipičke osnovne škole iz koje dolaze  mlade odbojkašice koje čine tri sada aktivne starosne kategorije novog kluba.  Osim njih početak rada pozdravili su i čelni ljudi ova dva grada Vinko Kasana  iz Lipika i Anamarija Blažević iz Pakraca. Osim što su iskazali zadovoljstvo s početkom rada novog kluba u sportu koji nije na ovom području imao organizirano djelovanje, obećali su i pomoć i podršku. Anamarija Blažević je naglasila dodatno zadovoljstvo s činjenicom da se na taj način obnavlja tradicija organiziranog igranja odbojke koja je bila prisutna u Pakracu prije rata i činjenicu da je klub prerastao iz školske sekcije čime se stvara veza između škole i sportskih klubova, ali i dodatno osigurava rad s mladima što je naročito pohvalno.

U tri starosne konkurencije u takozvanoj „mini“ odbojci za djevojčice do 11 godina nastupit će 18 selekcija, u „maloj„ odbojci 16 selekcija, a u klasičnoj odbojci 9. Sve one dolaze, uz domaćine iz sedam klubova iz Daruvara, Bjelovara, Požege, Zagreba, te gostiju iz BiH; Bosanske Gradiške i Orašja. Igra se paralelno na tri terena; prvi krug po kvalifikacijskim skupinama, a najbolji će iza 16 sati razigravati za pobjednike koji će biti nagrađeni peharima i medaljama koje je osigura organizator OK „Volley Lipa“ Pakrac-Lipik uz pomoć gradova i Sportske zajednice Pakraca.

Kako  nam je objasnila Melita Tukara, jedna od  nositeljica aktivnosti i osnivačica,  klub je prerastao iz odbojkaške sekcije Osnovne škole braća Radić u kojoj djevojčice od 11 do 15 godina starosti pod njenim nadzorom i nadzorom kolegice Zvjezdane Kliček već godinama treniraju odbojku. No aktivnost je prerasla interese i njih i djece te su uz pomoć daruvarskih odbojkaša Nikole Sabolića, Ivana Hadžića i Marka Kepčije osnovali jesenas odbojkaški klub. U klubu su pakrački, ali i lipički osnovci. Formirali su tri  ženske  natjecateljske selekcije u kojima se natječu i danas.  Već jesenas su se uključile u natjecanje u ligu Bjelovarsko- bilogorske županije. U njoj su do sada odigrale dva kola i ostvarile, s obzirom na početak rada protiv iskusnijih selekcija, vrlo dobre rezultate:  najmlađi obje pobjede, a srednji i stariji uzrast po pobjedu i poraz.

Ženska odbojka u Pakracu organizirano se je igrala od 1989. do 1991. godine kada je pod vodstvom Damira Špančića, kao ženska sekcija puno poznatijeg i s dugom i uspješnom tradicijom muškog Odbojkaškog kluba „Papuk Pakrac“ igrala Hrvatsku ligu. Okupljala je pakračke i daruvarske srednjoškolke i studentice, između ostalog i dvije spomenute pokretačice novog odbojkaškog kluba pa  su kao gosta na današnjem promotivnom turniru pozvale i Špančića. Aktivnost kluba je prekinuo rat, a tradicija je kroz OK Volley Lipa obnovljena jesenas.