Najbolji pakrački kuglači jučer su na svojoj kuglani poraženi s visokih 7:1 (3449: 3279) protiv KK Medveščaka 1958 iz Zagreba, uvjerljivo vodeće momčadi lige.

Pakračani su se nadali i priželjkivali da mogu na svojoj kuglani uzeti bodove neporaženoj momčadi lige i nekadašnjem europskom velikanu (7 svjetskih kupova, 3 europska, 13 puta prvak Jugoslavije i 7 puta prvak Hrvatske), ali su u toj velikoj želji „izgorjeli“  pa su poneki od njih  odigrali ispod svog prosjeka.

Odličan je bio Davor Štor  (581) koji je i jedini donio Pakračanima pojedinačni bod. Vrlo je blizu bio i Vjeko Anušić (549)  koji je svoj meč izgubio za samo dva čunja. Iako je bio solidan i na svojoj uobičajenoj razini Antonio Juranović (562) nije imao nikakvih izgleda protiv Makedonca  Bojana Vlakevskog ( (609), uvjerljivo najboljeg igrača lige.

Podbacio je Gnezda sa za njega skromnih 538 čunjeva što je bilo nedostatno za drugog Makedonca u redovima Medveščaka, Dimitra Dimitrovskog (579), ujedno trećeg  igrača lige. Luksetić je srušio 524 čunja, a najteži zadatak je imao Željko Major (525) koji je igrao protiv sinoć raspoloženog Darka Mađara, šestog igrača lige, koji je na polovini meča srušio nevjerojatnih  329 čunjeva i svi u kuglani su vidjeli obaranje pojedinačnog rekorda kuglane koji drži Gnezda  sa 641 čunjem. No Mađar je podbacio u drugoj polovini i ostao na  još uvijek odličnih 614 čunjeva.

Ugrožen je bio i klupski rekord kuglane koji s 3452 srušena čunja drži KK Pakrac. Za njegovo rušenje u posljednjem hicu zagrebački igrač je na punu postavu trebao srušiti 6 čunjeva, no srušio je samo tri.

Dolazak nekadašnjeg velikana europskog kuglanja koji ima ambicije povrataka u taj vrh, poprilično je napunio gledalište pakračke kuglane za razliku od inače kada na utakmicama u kuglani osim službenih osoba nema skoro nikoga. No niti bučno navijanje nije omelo goste da pruže odličnu partiju.

Pakrac je nakon 17. kola na tablici u samoj sredini – šesti sa 16 bodova i teško će i gore i dole, mada iduće kolo idu na gostovanje u Đakovo predzadnjoj Fortuni što je prilika za nova dva boda.

Dobrim nastupima u posljednjih par kola najbolji pakrački igrači za 4 do 5 mjesta su popravili plasman u poretku za igrača lige: Juranović je sada 12. s prosjekom od 559 čunjeva, Gnezda 16. s prosjekom od 553, a Štor 26. s prosjekom od 543 čunja. Usporedbe radi spomenuti vodeći makedonski kuglački profesionalni dvojac ima prosjeke od 604 i 576 srušenih čunjeva.