U utakmici 16. kola MŽNL Slavonije i Baranje Hajduk je u Pakracu, glatko s 2:0, pobijedio drugoplasirani Željezničar iz Slavonskog Broda. Iako je položaj ekipa na prvenstvenoj tablici Pakračanima ukazivao na težak put do novih bodova, dogodilo se upravo suprotno.

Domaćin se na teškom terenu od samog početka utakmice bolje snašao, nametnuo se kao momčad koja potpuno kontrolira igru te je preko raspoloženog Danka Cerovečkog u prvih desetak minuta utakmice, u nekoliko navrata, iz igre i prekida ugrozio gol podređenih Brođana. Konkretan rezultat takvog pristupa stigao je već u 13. minuti kad je nakon kombinacije Fogl - Cerovečki, povratnik u momčad Darko Kovačić loptu s tri metra poslao u praznu mrežu. Na drugi pogodak čekalo se kratko, u 26. minuti prekid iskosa s 30-ak metara izvanredno je izveo Cerovečki i oštra lopta, pomognuta nespretnom intervencijom gostujućeg obrambenog igrača, odsjeda u gornjem kutu gola Brođana.

U drugom poluvremenu stvari se nisu bitnije promijenile, Hajduk je vješto čuvao rezultat što je omogućilo treneru Renatu Krizmaniću da odmori najvažnije igrače i uvede svježe snage pa su osim Šimuna Kreneka službene minute upisali novopridošli Matija Filipović te pakračka „mlađarija“ Vilim Svjetličić, Nikša Grubišić i Bruno Pjerabon.

Iz utakmice valja izdvojiti vrlo dobar nastup igrača koji su u zimskom prijelaznom roku, zajedno s trenerom Krizmanićem, stigli u Hajduk. Uz već spomenutog Antonija Fogla, u zadnjoj liniji sigurnu partiju pružio je Dalibor Rekavić, u nastavku je ulaskom u igru korektan dojam ostavio agilni napadač Matija Filipović, dok je Darko Kovačić svojim nastupom još jednom pokazao koliko je važan kotačić današnjeg Hajduka.

U sljedećem 17. kolu Hajduk je ponovo domaćin, a na pakračkom Gradskom stadionu u subotu 17. ožujka u 15 sati gostuje Vuteks Sloga iz Vukovara.