Svih pet kuglačkih klubova ovog kraja i dogodine će igrati u istim ligama kao ove godine. To je posljedica raspleta natjecanja u zadnjim kolima ovog vikenda gdje je Lipik kod kuće ostvario protiv izravnog konkurenta Požege pobjedu s 5:3 vrijednu opstanka u 3. HKL. Prekopakranska Sloga na gostovanju u Novoj Gradiški protiv Obrtnika BAM-a u izravnoj borbi za 2. mjesto koje vodi u 3. HKL odigrala je neriješeno 4:4, što je iskoristila požeška HVIDR-a i pobjedom od 8:0 pretekla oba ova kluba i plasirala se u viši rang. Prekopakrani se tako nakon 18 utakmica, zbog jednog poena koji su mogli ostvariti nebrojeno puta, neće na jesen vratiti u treću ligu iz koje su ispali lani.
KK Pakrac je u 1.B HKL već ranije osigurao šesto mjesto pa je subotnjom pobjedom na svojoj kuglani protiv Radnika iz Velike Gorice od 5:3 samo potvrdio solidnu sezonu. Odličan je bio Zvonko Gnezda koji je srušio 598 čunjeva, dok su ostali bili prosječni s oko 530 srušenih čunjeva što je bilo dovoljno za pobjedu. Pakračani su tijekom sezone i 22 utakmice možda nepotrebno izgubili kod kuće dvije, što bi im donijelo u konačnosti peto mjesto. No više od toga u ovoj konkurenciji se nije moglo jer je riječ o kvalitetnim sastavima koji i nisu svi potpuni amateri kao naši kuglači.
U konkurenciji za igrača lige Antonio Juranović je odličan sedmi s prosjekom od 560 srušenih čunjeva. Zvonko Gnezda je 18. s prosjekom od 546, a Davor Štor 23. s prosjekom od 542 čunja.
U 3. HKL Papuk je u Požegi izgubio od prvaka Novih Nada s 5:3 pri čemu su pojedinačne bodove donije mlađi i stariji Turković te Blažević pa su u konačnosti peti s 15 bodova. Odmah do njih je s bodom manje Slavonski banovac koji je ovog vikenda odigrao kod kuće neriješeno protiv Nove Gradiške 4:4 pri čemu je najbolji bio Damir Rendić (536). U ovoj utakmici vrijedno je zabilježiti da je prvi nastup u seniorskoj konkurenciji imao 14-godišnji Fran Ivošević srušivši vrlo dobrih 529 čunjeva što je Banovcu donijelo i bod. S ova dva jučerašnja ključna boda s istim brojem bodova odmah do Banovca je Lipik 1974, a u pobjedi vrijednoj opstanka vrlo dobar je bio I. Zandona (558). Bodove su još donijeli I. Hormot (545) i D. Tušim (539).


U tablici za igrača lige od naših najuspješniji je Božidar Petrovečki (Slavonski banovac) koji je s prosjekom od 526 srušenih čunjeva 10., jedno mjesto ispred Domagoja Tušima.
U odlučujućoj utakmice Sloge ponovo je odličan bio Davor Špelić (573), a mada su pojedinačne bodove još donijeli Kozić (507), Katalinić (531) i Dumančić (513) to nije bilo dovoljno za pobjedu jer je protivnik ukupno srušio više čunjeva pa će Prekopakrani i dogodine, ne dogodili se neke čudo (odustajanje i slično), igrati u najnižem rangu.

Za utjehu Davoru Špeliću ostaje činjenica da je s prosjekom od 531 srušenog čunja uvjerljivo najbolji igrač lige.
Što se tiče prvenstvenih utakmica čunjevi će mirovati sve do rujna, ali će kuglači igrati razne neslužbene turnire od kojih je sigurno jedan od jačih i interesantnijih naš „Bljesak“ početkom svibnja.