I ove subote će vjerojatno biti malo gledatelja na lokalnim nogometnim utakmicama, a jedan od razloga je što se u isto vrijeme igraju na malom prostoru tri utakmice.
S početkom u 16,30 sati ¸Hajduk će na svom stadionu dočekati u sklopu natjecanja u Međužupanijskoj ligi Slavonije i Baranje NK Dardu. Utakmica je dvostruko interesantna: radi se o susjedima na tablici pri čemu 10. Darda ima tri boda više od 12. Hajduka i u slučaju pobjede Pakračana zamijenili bi mjesta. Drugi razlog dodatne interesantnost je to što je riječ o dvije najuspješnije momčadi proljetnog dijela prvenstva koje su u pet odigranih utakmica jedine sakupile 11 bodova i tako se odmakle s dna tablice gdje su prezimile.
Pola sata kasnije NK Lipik 1925 u sklopu 16. kola 1. ŽNL dočekuje Jakšić. Nakon lošeg starta ovog proljeća Lipik je šesti i s 23 boda za vodećem Požegom zaostaje 10 bodova. Jakšić je 10. s 15 bodova pa se utakmica igra za prestiž i bolji plasman u sredini tablice.
Također s početkom u 17 sati u Marinom Selu u sklopu 3. ŽNL domaća Jovača dočekuje prekopakransku Slavonija. Riječ je o lokalnom derbiju u kojem se pored toga sastaju dvije najmanje uspješne ekipe u ligi.
Nogometnu nedjelju otvorit će na pakračkom stadionu u 9 sati stariji pioniri (U14) Hajduka koji dočekuju NK Osijek, a dva sata poslije također utakmicu koja se igra u sklopu 1. Kvalitetne lige mladeži odigrat će i kadetske ekipe (U17) ova dva kluba. Ove Hajdukove mlađe kategorije će teško ove nedjelje do bodova jer su Osječani u obadvije konkurencije u vrhu tablice, dok su Pakračani pri dnu ili sredini - pioniri 12. s 14 bodova, odnosno kadeti 6. s 30.
Što se tiče ostalih mlađih Hajdukovih kategorija u subotu će mlađi pioniri (U12) i limači (U10) gostovati kod Amatera u Sl. Brodu u sklopu Međužupanijske lige mladeži Brod- Požega. Mlađi pioniri su u utrci s požeškom Slavonijom za prvo mjesto pa se iz Broda očekuju novi bodovi, a sudeći po položaju na tablici do bodova bi mogli i limači.
Ovog vikenda snage će u prvenstvenoj utakmice Međužupanijske lige Virovitica-Bjelovar odmjeriti u Lipiku najmlađi igrači (U8) Hajduka i Lipika.
U nedjelju poslijepodne na lokalnim igralištima će igrati samo Dinamo iz Badljevine koji u 3. ŽNL s početkom u 17 sati dočekuje Ovčare.
Naši županijski drugoligaši će ovog vikenda na gostovanja. Trećeplasirani Dobrovac bi se mogao vratiti s punim plijenom jer gostuje kod posljednje plasiranog Graničara iz Bučja, dok će Croatia iz Donje Obriježi, kojoj ovog proljeća ide vrlo dobro, imati daleko teži zadatak kod vodećeg Omladinca iz Čaglina.