Hajduk je jučer na gradskom stadionu nastavio odlično rezultatsko proljeće. U 21. kolu Međužupanijske nogometne lige Slavonije i Baranje pobijeđena je s 3:1 Darda, a strijelci su Filip Dietzman i dva puta Boris Prohaska.
Dva su ključna trenutka za rezultatski rasplet. Prvi je bio u 25. minuti kada su gosti promašili olako dosuđen jedanaesterac. Hajdukovci su ih kaznili u 29. minuti kada odličan centaršut Petrovića na drugoj stativi iz neposredne blizine posprema Stjepan Dietzman. Nakon toga poprilično dinamična i napadačka utakmica, ali bez prigoda za gol se znatno primirila. Drugi bitan trenutak se dogodio na poluvremena kada je ozlijeđenog Cerovečkog zamijenio Boris Prohaska kojem je to nakon dugotrajne ozljede bio prvi ulazak u igru ovog proljeća.


Gosti su izjednačili u 69. minuti kada su posve neometani po desnoj strani se prošetali do gola. Nakon toga utakmica je poprilično živnula, a naročito je pritiskao Hajduk što im se isplatilo u 79. minuti kada je Petrović iz kornera centrirao na suprotnu stativu odakle je lopta vraćena u sredinu gdje se zatekao Prohaska i s desetak metara laganim, ali preciznim udarcem savladao protivničkog golmana. Ovu uspješnu akciju su gotovo u potpunosti isti igrači ponovili u 87. minuti i s drugim svojim golom Prohaska je zaključio utakmicu.


S ova tri boda Hajduk je došao na 27 i na tablici je sada 11. prestigavši upravo jučerašnjeg protivnika, čime je prekinut strah od mogućeg ispadanja. Vrijedno je zabilježiti da je Hajduk ovog proljeća u 6 kola skupio 14 bodova, jedan više nego u 15 jesenskih. Dobar niz imaju prigodu nastaviti i u nedjelju kada gostuju u Tenji kod posljednjeg Slavonca, a motiv im svakako može biti i činjenica da je Slavonac od osvojenih osam bodova tri ostvario jesenas upravo u Pakracu.
SASTAV: Matijašević, Baškiera, Fogl, Cerovečki (od 45.' Prohaska), Komljenović (od 58.' Krenek), Petrović, Kovačić, Dietzman (od 75.' Grubišić), Rekavić, Šugić (od 22.' Svjetlić, od 61.' Filipović). Trener: Renato Krizmanić.